Vidneudsagn var ikke nok til dom

En 26-årig mand, der var sigtet for 14 forhold herunder en række indbrud, undgik varetægtsfængsling. Dommeren mente ikke, at tiltalegrundlaget var tilstrækkeligt.

Dommeren måtte flere gange tysse på en 26-årig mand, da anklageren begrundede sit krav om varetægtsfængsling i 14 dagen. Indtil da havde den sigtede, der var klædt i sorte Hummel joggingbukser, sort hættetrøje og strømpefødder, forholdt sig roligt. Det meste af tiden i afslappende stil liggende ind over vidneskranken.

Den 26-årige, der er af libanesisk oprindelse, var sigtet for en lang række forhold herunder indbrud i beboelse, tyveri og bedrageri. I alt var det blevet til 14 forhold herunder et indbrud fredag morgen på Engdalsvej i Brabrand, hvor der bl.a. var stjålet fladskærm og en bærbar computer. Den samlede værdi af tyvekosterne var 15.300 kr. Af andre forhold af nyere dato var der også et indbrud på Silkeborgvej den 7. marts, hvor der blev stjålet en bærbar computer og en mobiltelefon til en samlet værdi på 10.000 kr.

Manden forklarede flere gange i løbet af grundlovsforhøret, at han fik nervepiller og derfor ikke kunne huske, hvad han havde sagt og gjort. Han kunne derfor heller ikke nikke genkendende til de forklaringer, som han havde afgivet hos politiet.

Dommer Mette Kølln fandt ikke, at tiltalegrundlaget var tilstrækkeligt og afviste dermed anklagemyndighedens anmodning om varetægtsfængsling.

anders.lai@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen