Tom snak

NÅR BORGMESTEREN snakker om at forbedre boligforholdene i Århus, klinger det hult, når man ser på hans faktiske bedrifter.

Til Århus Cityforenings generalforsamling bebudede Nicolai Wammen flere nye og billige boliger, så også folk med almindelige indtægter har råd til at bo i byen. Det er en meget flot ide. Flere billigere boliger i byen (og især midtbyen) er utroligt vigtige, hvis vi ikke skal ende som en stor velhaverghetto af studerende med rige forældre.

Det er nødvendigt at bygge flere boliger, og det er nødvendigt, at de bliver til billige penge.

Problemet er bare, at borgmesteren direkte modarbejder det, han selv siger. På sidste byrådsmøde besluttede man at udnytte statens fulde rammebeløb for oprettelse af almene boliger; der har ellers været en god tradition for at ligge 15 pct. under dette. Da man ikke samtidigt tilfører flere penge, betyder det, at man får færre og dyrere boliger. Hvordan hænger det sammen med Wammens løfter om flere og billigere boliger?

Det gør det ikke. Man kan ikke få en balanceret boligmasse i Århus, hvis man ikke tager et politisk ansvar og gør noget ved det.

Hvis man vil gøre noget ved det, kunne man starte med ikke at sætte byggegrunde ud i udbudsrunde hvilket presser priserne på grundene op.

Kommunen vil ikke kunne hive helt så mange penge hjem, men man ville til gengæld få en sund og balanceret boligmasse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen