Politisk spin på folkemord

Udenrigsministeren udtaler sig uanstændigt og usandt, når han afviser, at Falun Gong-medlemmer tortureres i Harbin, Århus kinesiske venskabsby.

I JYLLANDS-POSTEN 10/3 besvarer udenrigsminister Per Stig Møller (K) de anklager, Netværk for Menneskerettigheder i Kina har fremsat over for Århus Byråd angående grove menneskeretsovertrædelser i Harbin i Kina Århus venskabsby.

Udenrigsministeren siger, at »der er ingen beviser for, at den århusianske venskabsby Harbin i Kina systematisk udøver tortur og udtager organer fra medlemmer af Falun Gong-bevægelsen.«

Udenrigsministerens konklusion støttes ikke af den tilgængelige dokumentation. Uhyrlighederne i Harbin er dokumenteret i flere FN-rapporter gennem de seneste mange år.

Menneskeretsorganisationer har indsamlet et utal af vidneudsagn fra Harbin og byens tvangsarbejdslejre.

Alle, der har kendskab til forfølgelsen af Falun Gong, ved, at Wanjia Tvangsarbejdslejr, Changlinzi Tvangsarbejdslejr og Harbin Kvindefængsel, der alle ligger i Harbin, er blandt de grusomste torturhelveder i forfølgelsen. Bare disse tre lejre fylder meget i de totale dødsstatistikker over forfølgelsen.

Fotografiske beviser

Ligene efter mange af de Falun Gong-udøvere der er blevet tortureret ihjel ved disse lejre, er fotografisk dokumenteret. De er alle blevet mishandlet på umenneskelig vis, og mange manglede organer. Dette er kun for at pege på tre af de i alt nitten bekræftede tvangsarbejdslejre i byen.

Tvangsarbejdslejrenes eksistens kan man ikke betvivle den er officiel politik og fastsat i kinesisk lovgivning.

Frivillige organ-donorer er så at sige ikke-eksisterende i Kina i dag. Ifølge offentlige kinesiske tal var der absolut ingen før 2003. Organtransplantation ved hospitalerne i Harbin og resten af Kina er big business.

Hvis der ingen organ-donorer er i Harbin, hvordan har man så klaret at gennemføre tusinder af transplantationer siden 1999 året, hvor forfølgelsen af Falun Gong begyndte?

Hvordan kan man love ventetid på organer helt ned til en uge, når det i gennemsnit tager 52,5 måneder at matche et organ i et land som Canada, hvor der er mange frivillige donorer?

Det må undre udenrigsministeren, at den ansete Kilgour/Matas-rapport om organhøst i Kina og transplantationslæger fra blandt andet USA, Canada, Storbritannien og Australien konkluderer modsat ham.

At benægte at tortur forekommer i Harbin, er i praksis det samme som at benægte, at Falun Gong-udøvere tortureres i Kina.

Bånd til Harbin

En væsentlig del af det dokumentationsmateriale, der eksisterer om forfølgelsen, relaterer sig nemlig til forbrydelser begået i Harbin. Man kan ikke acceptere beviser fra en del af Kina og så overse beviser fra en anden del.

Forfølgelsen falder også krystalklart inden for definitionen af folkemord, sådan som den reguleres efter FN-konventionen om Forebyggelse og Straf for Folkemord.

Falun Gong-tragedien omtales som folkemord af mange menneskeretsadvokater rundt om i verden. At lave politisk spin for i praksis at fortie folkemord er uanstændigt.

Som den irske folketaler og filosof Edmund Burke sagde det: »All that is required for evil to prevail is for good men to do nothing.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen