Leder: Guldstemmen

VERDENS BEDST BETALTE græsenkemand, William Jefferson Clinton, kommer til Århus i maj. Lad os byde velkommen til en af verdens dyreste stemmer.

Den tidligere amerikanske præsident vil tale i NRGi-Arena til billetpriser mellem 1.495 og 2.995 kr. At fratrække.

Bill Clinton indkasserer millioner af dollars ved sin foredragsvirksomhed, men ekspræsidenten har også et par huller i advokatsalærer, der skal dækkes efter eskapaderne i Det Hvide Hus.

Siden han i 2001 overlod sit ovale kontor til George W. Bush, har Bill Clinton rejst verden rundt som feteret og forgyldt foredragsholder. Han har talt i de vigtigste byer over hele verden.

I Danmark har han tidligere optrådt i København og Frederikshavn. Nu er turen langt, langt om længe kommet til Århus.

Nogen ser det som en stor ære for byen, at Clinton kommer, endda i selskab med en anden forhenværende hovedperson fra den internationale scene, FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan.

Selvfølgelig er borgmester Nicolai Wammen begejstret. Det er Wammens ambition, at Århus markerer sig som en international by, og for borgmesteren er der snit over besøget. Det er heller ikke alene Århus Kommune, der står som vært, for kommunen deler værtskabet med Aarhus Universitet, Århus Elite og Topevent. Det er nok klogt at dele risikoen.

Det er en international begivenhed, mener borgmesteren, som forhåbentlig reserverer nogle billetter til sine kernevælgere, der også gerne vil være en del af dette show.

Det skulle være en oplevelse at høre Bill Clinton. Han siger næppe noget, som det ikke allerede er muligt at læse på nettet, hvor en lang række af hans guldkorn er optrykt.

Han er god til at holde tale og kan begejstre en forsamling. Han er stadig i besiddelse af en usædvanlig karisma.

Kofi Annan synes ikke at have den samme udstråling. Hans betydning har været svindende, siden han forlod chefstolen i FN. Det gavnede heller ikke hans eftermæle, at embedsperioden sluttede med undersøgelser af habilitet, som dog ikke gav anledning til påtaler.

Clinton slap også, men ikke uden skrammer. Det er ikke det, han skal tale om, så derfor ville vi faktisk hellere have haft besøg af hans kone.

Hun betyder nemlig virkelig noget.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen