Fængselsstraf for handel med kokain

En 20-årig mand fra Gellerup blev i går idømt to år og ni måneders fængsel for at have købt mindst 400 gram kokain med videresalg for øje. Han er den sjette fængslede i en omfattende sag om narkotikahandel, der tæller en halv snes personer.

Med fængslingen af den 20-årige palæstinenser Ali Abdul Rahman har Retten i Århus nu dømt de første seks personer i en omfattende sag om kokainhandel.

Foruden Ali Abdul Rahman, der i går blev idømt to år og ni måneders fængsel for at købe mindst 400 gram kokain af en lokal leverandør, er de fem øvrige idømt i alt 15 års fængsel.

Sagen mod Ali Abdul Rahman begyndte i juni sidste år, da politiet fik et anonymt tip om, at der lå store mængder kokain på hans bopæl i Gellerup.

»Vi tog derud med det samme, men noget tydede på, at vi var sent på den,« sagde en betjent fra politiets specialstyrke i går i retten.

Foruden en mobiltelefon, en projekter og en videomaskine, som alt sammen var meldt stjålet, fandt politiet kun tre ampuller med dopingmidler og 0,04 gram kokain i en plasticpose.

»Men det var en stor plasticpose, så vi havde en fornemmelse af, at vi var på færden af noget større,« fortsatte betjenten.

Den tiltalte afviste dog ethvert kendskab til stoffet:

»Jeg har aldrig taget kokain eller haft noget med stoffet at gøre,« påstod han.

»Men måske har min kammerat tabt posen hos mig.«

Angav sin kunde

Politiets mistanke blev dog bekræftet, da kokainleverandøren Ahmed Mahmoud Al Sayed Ali senere blev anholdt.

Han blev i sidste uge idømt fem års fængsel samt udvisning af Danmark for at have solgt 1,5 kilo kokain, og i forbindelse med afhøringer har han givet flere detaljerede beskrivelser af, hvordan han har solgt kokain til Ali Abdul Rahmans, så han kunne sælge stoffet videre.

Kokainleverandøren var i går indkaldt som vidne i sagen mod sin tidligere aftager, men da han endnu ikke har taget stilling til, om han vil anke sin dom til landsretten, havde han ikke pligt til at udtale sig.

Han havde ikke lyst til at forholde sig til sagen, og politiets anklager Signe Mikkelsen måtte derfor holde sig til hans tidligere forklaringer fra politirapporterne. Han har tidligere forklaret, at han eksempelvis solgte Ali Abdul Rahman 20 gram kokain for 8.000 kroner, 50 gram for 17.000 og 80 gram for 27.000.

Den forklaring afviste Ali Abdul Rahman:

»Han var bare jaloux, fordi jeg havde et job på en restaurant. Desuden var han sur på mig, fordi jeg var begyndt at tale med hans kone.«

Ifølge de telefonaflytninger, politiet foretog mellem juni og september sidste år, var parterne dog ikke uvenner. Politiet registrerede i perioden omkring 100 samtaler og sms-beskeder, som anklagemyndigheden lagde vægt på i bevisførelsen.

»Jeg skaffer dig det sædvanlige,« sagde Ahmed Mahmoud Al Sayed Ali i forbindelse med et opkald i juli sidste år.

»Jeg, men det skal være,« nåede Ali Abdul Rahman at svare, inden leverandøren afbrød ham:

»Jeg forstår.«

Vil glemme det hele

Ahmed Mahmoud Al Sayed Alis håndlanger Michil Azrie, som for få uger siden blev idømt tre års fængsel for at besidde 600 gram kokain til videresalg, var også svær at få i tale.

Han havde dog modtaget sin dom og havde derfor pligt til at udtale sig.

»Jeg har brugt rigtig mange kræfter på at glemme det hele,« forsøgte han, hver gang politifuldmægtig Signe Mikkelsen ville have ham til at bekræfte de forklaringer, han tidligere har givet politiet.

Ifølge vidnets tidligere forklaringer nåede Ahmed Mahmoud Al Sayed Ali at sælge Ali Abdul Rahman mellem 500 og 600 gram kokain, inden politiet satte en stopper for forretningen med en række anholdelser.

Anklageren bad til sidst dommeren om at vise den tiltalte og tilhørerne ud af retslokalet, så vidnet kunne få tungen på gled.

»Der har været fremsat mange trusler i denne sag,« pointerede hun.

Dommeren udviste forståelse for anklagerens ønske, og efter nogen tids verbalt tovtrækkeri samt et par påmindelser om, at vidner har pligt til at tale sandt, lykkedes det Michil Azries at huske et par enkelte detaljer fra den omfattende narkotikaforretning.

»Købte Ali Abdul Rahman kokain af Ahmed?,« forsøgte Signe Mikkelsen igen.

»De talte i hvert fald sammen.«

»Men var Ali Abdul Rahman en af Ahmeds kunder?«

Vidnet tænkte sig om et øjeblik, inden han nikkede diskret med hovedet:

»Ja.«

Slap for udvisning

Politiets anklager Signe Mikkelsen pegede på en fængselsdom på mindst tre år samt udvisning af Danmark, men dommer Marianne Svendsen og de to domsmænd landede på to år og ni måneders fængsel.

»Du kom til Danmark fra Libanon som femårig og har både sine forældre og søskende her. Det gør tilknytningen stor, men det blåstempler ikke dit liv i landet. Hvis du laver ny kriminalitet, kommer du ikke til at leve dit liv i Danmark. Det er rettens vurdering,« sagde Marianne Svendsen, da hun havde afsagt dommen.

Ali Abdul Rahman bad om 14 dages betænkningstid til at afgøre, hvorvidt han vil anke dommen til landsretten.

I næste uge fortsætter sagen mod en af de øvrige i sagen.

kasper.schutt@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.