Ukraines præsident på lynvisit i Århus

Ukraines præsident og frue, Viktor og Kateryna Jusjtjenko, aflægger den 15. marts officielt besøg i Århus. Det bliver et af de absolut kortere af slagsen - godt to timer er der afsat til en lyntur rundt i Århus.

Der bliver tale om et lynvisit af de absolut sjældnere, når Ukraines præsident og frue, Viktor og Kateryna Jusjtjenko, på torsdag indleder deres officielle besøg i Danmark med et godt to timer langt program i Århus.

Lynvisitten indledes kl. 12.20 med et besøg hos vindmøllegiganten Vestas Testlaboratorium på Århus Havn, og senere går turen med hustru videre til ARoS, Aarhus Kunstmuseum, hvorefter præsidentparret efter en kort frokost allerede kl. 14.20 tager afsked med Århus for at drage tilbage til det ventende fly i Aarhus Lufthavn i Tirstrup, inden rejsen fortsætter til Købehavn.

Under hele besøget vil borgmester Nicolai Wammen (S) følge Viktor Jusjtjenko med rundt som vært, og sammen med kæresten, det socialdemokratiske folketingsmedlem Kirsten Brosbøl, modtager han da også præsidentparret, når præsidents fly ca. kl. 11.30 lander i Tirstrup.

Det er Ukraines præsident, der selv har ønsket at besøge Århus, hvor han i hurtigt tempo bl.a. vil mødes med repræsentanter for en række af byens erhvervsvirksomheder.

Efter besøget i Århus tager Ukraines præsident videre til officielle arrangementer i København den 16. marts, herunder møder med kronprinsen, statsministeren, udenrigsministeren, Folketingets formand og repræsentanter fra bl.a. erhvervslivet

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen