Århus: Global bydel til en mia. kr.

Storstilet vision skal sætte Århus på landkortet som verdens mest gæstfri, multietniske by. Global City Aarhus skal trone ved indkørslen til byen ad motorvej E45.

Et storstilet, arkitekttegnet gigantbyggeri til en pris af op imod en mia. kr. skal være det nye, århusianske visitkort i verden.

Global City Aarhus, som præsenteres på et stormøde i dag, vil, hvis projektet virkeliggøres, sætte Århus i frontlinjen som Danmarks mest innovative region, når det gælder positive integrationshistorier, vurderer planlæggerne.

»Det fantastiske er, at alle bakker op. Jeg har aldrig været ude for noget lignende,« fortæller projektleder Anne Weber Carlsen, som melder, at bl.a. folk fra Grundfos, Arla og Mærsk Fonden vil være til stede, når projektet offentliggøres.

Den stort anlagte vision er baseret på ønsker og tanker fra en arbejdsgruppe på ca. 100 mand, som repræsenterer bl.a. 50 etniske minoriteter, kulturinstitutioner og erhvervsvirksomheder samt enkeltpersoner i Århus-området.

Tilmed har arkitektfirmaet C.F. Møller A/S og rådgivende ingeniørfirma Søren Jensen stillet ekspertise til rådighed for den grafiske vision, som første gang vises offentligt på stormødet i Rådhushallen.

En fantastisk mulighed

»Vi har med Global City Aarhus en fuldstændig fantastisk mulighed for at sætte Århus på verdenskortet som byen, der skabte et nyt sted, hvor man kan mødes på tværs af alle grænser. Vi kan vise, at også Danmark er rede til at vende landets store udfordring til en mulighed,« siger Anne Weber Carlsen.

Projekter falder tilfældigvis sammen med en ny rapport fra Kulturministeriet, der foreslår skabelsen af et Verdens Kulturhus i Danmark, som skal være »et kraftcenter og et sted, hvor der skabes, informeres og debatteres i lyset af kulturel mangfoldighed.«

»Sammenfaldet med rapporten gør, at vi har muligheden for for alvor at være først og vise, at vi er en region, der tager et ansvar og byder verden velkommen,« siger Anne Weber Carlsen.

Trevor Davies, som har lavet rapporten for Kulturministeriet, støtter visionen:

»Et sådant projekt ville være et signal om, at Århus kan tænke og agere globalt,« siger han.

Byggeriet skal placeres ved motorvejsindkørslen ved Åhavevej. Global City Denmark skal efter planen kombineres med en stor p-plads med shuttlebus-faciliteter til midtbyen, så byggeriet bliver turisters første møde med Århus.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.