Lisbjergskole: Alle elever bør med

Lisbjergskolen er træt af uvisheden om 8.-9. klassernes fremtid. Skolen vil have alle elever med i første etape af nybyggeriet, der ellers kun skal huse 0.-7 klasse. Men der er masser af plads også til de ældste årgange. Skolen kræver nu et klart svar fra kommunen.

Det er ikke særlig sjovt at være med til at planlægge en fest, hvorefter man bliver bedt om at forlade lokalet, så snart den går i gang.

Nogenlunde sådan er situationen for eleverne i 6. klasse på Lisbjergskolen.

I morgen er skolen i feststemning i anledning af, at rådmand Louise Gade (V) tager første spadestik til den nye Lisbjergskole, der skal opføres vest for Randersvej og åbne til august 2008, hvorefter den nuværende på østsiden af den gamle landevej lukkes.

Første nye skole i 20 år

I flere år har forældre, personale og elever fulgt med i de ambitiøse planer for den hypermoderne skole til over 100 mio. kr., der bliver den første nybyggede kommunale skole i Århus i over 20 år. Skolen får masser af plads langt mere end den gamle, men alligevel skal de nuværende elever i 6. klasse efter planen ikke flytte med ind i nybyggeriet, der åbner netop, når de skal i 8. klasse. De skal stedet fortsætte på Katrinebjergskolen, som i mange år har være overbygning for Lisbjergskolen, der kun har klasser til og med 7. klasse.

Ifølge planen skal den praksis fortsætte, indtil anden etape af den nye Lisbjergskole er opført. Men hvornår det sker er uvist. Projektet er ikke tegnet endnu, og der foreligger ingen anlægsbevilling.

De ældste skal med

Derfor er både skolebestyrelsen og skoleledelsen på Lisbjergskolen nu gået i aktion for at beholde de ældste årgange, så også de får lov at følge med over i de nye bygninger i 2008.

»Rent psykologisk er det træls for børn i 6. klasse at bruge mental energi på at deltage i en flytning til en skole, de alligevel ikke får lov at gå videre på. Vi kan heller ikke give eleverne på de kommende årgange og deres forældre svar på, hvordan situationen vil være for dem,« siger formand for skolebestyrelsen Karsten Jøker.

Skolebestyrelsen har adskillige gange henvendt sig til børn- og ungeforvaltningen om sagen, men uden at få svar på, om de ældste må fortsætte i den nye skole. En tidsramme for hvornår overbygningen er klar, har de heller ikke kunnet få.

»Der er ingen tvivl om, at de næste år vil være præget af flytningen. Vi ønsker et klart svar på, hvor vi står. Det svar kan jo også være et nej til, at de må fortsætte, selv om vi naturligvis ønsker, at de får lov at blive, nu da der bliver masser af plads,« siger Karsten Jøker.

Plads til alle

Den nuværende skole er tosporet, men der er ikke to klasser på alle årgange. Den nye skole bliver bygget som en tre-spors skole, og der vil være ledige klasselokaler i afsnittet for 4.-6. klasses eleverne, der hermed vil kunne rumme 8.-9. klasserne.

Skoleleder Lars Wørts ønsker også, at alle skolens elever får lov at følge med over på den anden side af Randersvej.

»Det er vores største ønske lige nu i forhold til byggeriet. Man taler meget om at brande det nye boligområde, og en væsentlig faktor er, at der er de faciliteter, der hører til et boligområde. Men vi har svært ved at skabe helhed og sammenhæng for de unge, hvis de ikke kan gå i skole i området. Til et bæredygtigt lokalområde hører også, at der er muligheder for de unge,« siger Lars Wørts, der også er formand for fællesrådet i området.

Ingen klynk

Karsten Jøker understreger, at der er et fint samarbejde med Katrinebjergskolen, og at ønskerne ikke må opfattes som klynk.

»Speciel ikke på baggrund af den seneste uges debat om skolelukninger. Men vi mener, det er på tide, at vi får en afklaring af sagen. Det har stor betydning for både børn og forældre,« siger han.

Første spadestik til den nye skole tages kl. 13 i morgen ved Lisbjerg Vestergård.

lone.dybdal@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen