Studerende går glip af rabatter

Selvom de fleste studerende har studiekort, er mange i tvivl om, hvilke rabatter, de kan få. Der er eksempelvis slående uvidenhed om muligheden for at få en billig teateroplevelse.

Ikke mange studerende ved, at en teaterkoncert eller en danseforestilling koster halvt så meget, hvis man kan fremvise et studiekort.

Og det selvom Aarhus Teater, Svalegangen, Entré Scenen og GRAN teater for dans ved studiestart sidste år iværksatte en kampagne for at gøre opmærksom på rabatten.

Det viser en ny undersøgelse, som Simon Kristensen fra Aarhus Teater har udarbejdet for de fire teatre.

»Det er meget uheldigt, hvis de studerende ikke kommer i teatret, fordi de tror, at det er for dyrt. Det er synd, for vi spiller jo ikke kun Holberg vi har en masse fede forestillinger med appeal til unge mennesker, for eksempel teaterkoncerterne med TV2 og Nick Cave,« siger marketingschef på Aarhus Teater Mikkel Braae-Andersen.

Kender ikke rabatten

Cirka 800 århusianske studerende medvirker i undersøgelsen, og selvom den ikke er fuldt repræsentativ, giver den et tydeligt billede af teatrenes problem:

Over 90 pct. mener, at det er vigtigt at kunne komme i teatret til halv pris, mens næsten lige så mange synes, at en billetpris på 75 kr., som en teaterbillet med rabat ofte ligger på, er billigt eller meget billigt.

Problemet er bare, at næsten tre ud af fire aldrig har set en annonce for halv pris.

»Det viser, at vi har en vare til en pris, som er attraktiv for de fleste. Men vi skal have revurderet strategien, når vi skal ud og lancere konceptet for de nye studerende,« siger Mikkel Braa-Andersen, der også oplever, at mange studerende ikke ved, hvad en teaterbillet koster, og derfor har svært ved at vurdere, hvad den halve pris er.

Lotte Filskov er en af de studerende, som var inde at se Nick Cave-teaterkoncerten til halv pris.

Men hun blev kun opmærksom på rabatten, fordi det blev oplyst i billetskranken.

»Lige præcis i teatret betyder det meget, at der er studierabat, fordi det er et ekstra gode at gå i teatret som studerende,« siger hun, der ellers er flittig bruger af sit studiekort, for eksempel i kopicenter, fitnesscenter, boghandlere og barer.

»Det er meget dyrt at printe, når man f.eks. skal aflevere en opgave på 100 sider, så i kopicentret bruger jeg altid mit studiekort,« forklarer Lotte Filskov.

En rundringning, som JP Århus har foretaget, bekræfter, at studerende udmærket er klar over studierabatten på netop bøger og kopier.

»Studerende får rabat på de bøger, der står på deres pensumliste, og det får de at vide ude på uddannelserne. Så de er gode til at huske at sige, at de har studiekort,« siger Hanne Sørensen, regionschef i boghandlerkæden, Gad.

Til gengæld oplever et sted som Panduro Hobby et mere svingende kendskab til sin studierrabat ligesom altså de fire teatre bag halvpris-undersøgelsen.

Kolorit på tilværelsen

»Der er ingen tvivl om, at der sker en prioritering af de studerendes midler. Først skal man have bøger og materialer og mad, og så kommer vi derned, hvor teatret bliver interessant. Vi konkurrerer om fritiden sammen med fredagsbarer, biografer og AGF der hvor den studerende skal ud og have det sjovt og sætte kolorit på tilværelsen. Og vi mener, at vi har et anderledes intenst produkt,« siger marketingschef Mikkel Braa-Andersen.

På baggrund af undersøgelsen konkluderer marketingchefen:

»Konceptet holder fuldstændig, men der ligger en helt klar opgave foran os med at synliggøre det.«

Imens fortsætter Lotte Filskov med at benytte sig af de tilbud, som hun kan få i kraft af at være studerende.

»Jeg opfatter det ikke, som om jeg sparer penge ved at bruge studiekortet. Jeg synes, at meget er så dyrt i forvejen, at der burde være rabat på det.«

marie.hauberg@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.