Dans for kloge hoveder

Århus-danserne Peter Stokkebroe og Kristian Juel Stokkebroe har undervist elever på Harvard i USA.

Hvad er kvadratroden af en cha-cha-cha?

En af verdens bedste amatørdansere, Peter Stokkebroe, fik en del spørgsmål, han ikke umiddelbart kunne besvare, da han for nylig underviste på Harvard Business School i Boston i USA.

Fire undervisningsforløb på en dag med 30 elever fra den berømte amerikanske skole nåede Peter Stokkebroe igennem.

»Selv om de ikke er frygteligt gode dansere, gik de frisk til den. Mange af de studerende danser sportsdans i fritiden, og jeg fandt i hvert fald ud af, at de er lynende intelligente,« siger Peter Stokkebroe, som havde mere end svært ved at give videnskabelige forklaringer på de grundtrin, han underviste i.

Han og fru Kristina har i denne sæson vundet alt inden for latinamerikanske danse på amatørplan, og det havde via en amerikansk kontakt kastet arrangementet i Boston af sig.

Afdansning i Arena

»Sportsdans er en af de idrætsgrene, de tilbyder de studerende i fritiden, og i forbindelse med et årligt bal gav vi opvisning for nogle tusinde tilskuere. Det var vildt skægt,« siger Peter Stokkebroe, som de kommende tre uger træner i Århus frem mod det allersidste stævne som amatør.

EM-turneringen i Arena bliver det sidste stævne, parret fra Århus Sportsdanserforening stiller op i som amatørdansere. Derefter bliver Stokkebroe-parret professionelle.

At parrets opvisning faldt i de studerendes smag, har Peter Stokkebroe hurtigt erfaret.

»Vi har fået masser af mails efter showet, som de siger var højdepunktet ved det årlige bal,« fortæller Århus-danseren.

jesper.engmann@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen