Region klar til lynsalg af sygehuse

Den offentlige vurdering af de to århusianske midtbysygehuse er nu over to mia. kr. Region Midtjylland er i gang med at forhandle med Århus Kommune og staten om et salg.

Århus Kommune, Region Midtjylland, Aarhus Universitet og staten forhandler i øjeblikket om, hvad amtssygehuset og Århus Kommunehospital skal bruges til, når de bliver rømmet i forbindelse med byggeriet af den kommende hospitalsby ved Skejby.

Samtidig har Region Midtjylland behov for en hurtig afklaring af, i hvor høj grad man kan forvente en statslig medfinansiering.

Rosende ord

Hidtil har sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) alene udtalt sig i rosende ord om projektet, men er ikke kommet med konkrete løfter om statspenge til gigantprojektet.

»Det er naturligt, at vi nu intensiverer indsatsen for et salg af de to sygehuse, som er en forudsætning for at opføre hospitalsbyen og samle hele det århusianske sygehusvæsen,« siger formanden for sygehusudvalget i Region Midtjylland, Johannes Flensted-Jensen (S).

Han tilføjer, at finansieringen af storsygehuset skal være på plads i år.

Projektchef for hospitalsbyen Morten Weise Olesen bekræfter, at man er langt i forhandlingerne med Århus Kommune.

»Vi forsøger at strikke et tilbud sammen, så man på amtssygehusets område kan opføre en helt ny bydel bl.a. med en stor andel af de højhuse, som kommunen efterspørger. Samtidig er det ikke nogen hemmelighed, at Aarhus Universitet og staten er endog meget interesseret i at overtage området ved Århus Kommunehospital,« siger projektchefen.

Salgsprisen kan stige

Morten Weise Olesen afslører samtidig, at nye offentlige vurderinger viser, at de to hospitaler i alt er godt 2,1 mia. kr. værd.

Salgsprisen afhænger af de lokalplaner, som områderne bliver pålagt af Århus Kommune som planmyndighed. Ændres lokalplanerne til også at indeholde mulighed for erhvervs- og butiksvirksomhed på områderne, vil prisen stige markant.

På regionens anlægsbudget er der p.t. afsat 5,3 mia. kr. til byggeriet, men falder forhandlinger om frasalget af midtbysygehusene heldigt ud, kan finansieringen måske ende nede omkring to mia. kr. for at opføre Nordens største hospitalsby.

Samtidig vurderer Morten Weise Olesen, at udflytningen af amtssygehuset kan være på plads i 2014.

»Vi satser på at flytte alle opgaver fra amtssygehuset ud i en samlet første etape. Så en ny bydel med tusinder af boliger i Århus er faktisk ganske tæt på.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.