Sigtet for uagtsomt manddrab efter dødsulykke

En 50-årig mand fra Århus er blevet sigtet for uagtsomt manddrab efter dødsulykken i Egå, hvor et ægtepar i december sidste år mistede livet.

En 50-årig mand fra Århus er blevet sigtet for uagtsomt manddrab efter en dødsulykke i Egå, der sidste år kostede et ægtepar livet.

»Ifølge vidneudsagn og tekniske undersøgelser kørte den sigtede frem for rødt,« fortæller sagsbehandler Jørn Clausen fra Østjyllands Politi.

»Det er en meget alvorlig ulykke, der først og fremmest er meget tragisk for alle parter.«

Ulykken skete klokken kvart over 10 om formiddagen den 13. december sidste år, da to personbiler stødte sammen og ramte fodgængerne i det lysregulerede kryds mellem Grenåvej og Åmarksvej over for Brobjergparken.

Bilen blev ramt

En kvindelig bilist med et par børn i bilen kom kørende i nordgående retning ad Grenåvej og var ved at dreje til venstre ad Åmarksvej, da bilen blev ramt af en modkørende personbil, der blev ført af den sigtede mand.

Denne bil blev slynget direkte ind i det ældre ægtepar, der ventede ved fodgængerfeltet ved Åmarksvej sammen med deres treårige barnebarn.

Bilen ramte desuden en lysmast, der væltede halvt ud over vejen.

Seks ambulancer

Falck sendte øjeblikkeligt seks ambulancer, redningskøretøjer samt lægeambulance og et ekstra lægehold til stedet.

Den 62-årige kvinde var dog dræbt på stedet, og selvom redningsmandskabet forsøgte at redde hendes 63-årige ægtefælle, mistede han kort efter livet.

Den treårige dreng blev kørt til traumecenteret på Århus Sygehus, hvor han blev indlagt med blødninger i hjernen, men omkring middagstid kunne han meldes uden for livsfare.

Ni på sygehuset

I alt ni personer blev kørt på sygehuset efter ulykken.

Den sigtede og hans passager var begge alvorligt kvæstede efter ulykken, men blev hurtigt meldt uden for livsfare.

De tre personer i den anden bil slap med lettere kvæstelser.

Ifølge Østjyllands Politi begynder sagen mod den sigtede i Retten i Århus inden for et par måneder.

kasper.schutt@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen