Århus Sygehus vil forbedre akutberedskab

Århus Sygehus er i fuld gang med at udbygge det akutte beredskab, så man står bedst muligt rustet til at opfylde Sundhedsstyrelsen anbefalinger for Region Midtjylland.

Alt imens debatten raser i Region Midtjylland om, hvilke sygehuse der skal overleve i det øst- og midtjyske med et fortsat eget akutberedskab, har ledelsen på Århus Sygehus taget initiativ til at forbedre de fysiske rammer for skadestuerne og det akutte beredskab.

Men på Århus Sygehus kan man ikke afvente udflytningen til den nye hospitalsby ved Skejby Sygehus. Derfor er der behov for at handle allerede nu for at sikre Århus Sygehus de bedst mulige vilkår i den nye struktur, der sandsynligvis indføres allerede om blot et par år.

Det fastslår sygehusledelsen i en intern orientering til de ansatte på Århus Sygehus.

Her skriver sygehusdirektør Ole Thomsen sekunderet af cheflæge Anne Thomasen og chefsygeplejerske Kirsten Bruun, at sygehuset sammen med Århus Universitetshospital Skejby fortsat skal være et traumecenter på højt specialiseret niveau og varetage fælles akutmodtagelse af patienter.

Som fod i hose

Samtidig henviser de til, at sygehusene i Århus allerede i høj grad lever op til anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen om akutberedskabet, herunder bl.a. etablering af fælles akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau for 200.000 til 400.000 borgere samt råderum over eksisterende traumecenter.

»Planerne på det nye universitetshospital passer som fod i hose med styrelsens anbefalinger. De fysiske rammer vil først blive ideelle, når det nye universitetshospital er bygget, men vi kan ikke passivt tillade os at afvente dette. Tværtimod skal vi på Århus Sygehus til stadighed arbejde på at optimere hospitalets samlede akutfunktion,« hedder det i orienteringen fra sygehusledelsen.

Konkret har sygehuset nedsat en arbejdsgruppe, som skal gennemgå og beskrive de nuværende akutte funktioner samt afdække, hvilken yderligere indsats, der er behov for.

CT-scanner ønskes

Men allerede nu står det klart, at der er behov for forbedringer og investeringer.

Sygehusledelsen peger bl.a. på, at der eksempelvis mangler en CT-skanner i skadestuen, og samtidig skal behovet for at etablere døgnvagt inden for radiologiområdet både på Århus Sygehus og på Skejby Sygehus undersøges grundigt.

»Men det er ikke kun på Traumecentret, skadestuen og de på de brede akutte modtagelser på hospitalet, der skal være fokus på akutfunktioner. På hver eneste afdeling skal man være opmærksom på, at der er en tilstrækkelig dækning i det mindste på hverdage af samtlige ekspertfunktioner,« fremgår det videre af orientering fra sygehusledelsen.

Region Midtjylland har nedsat en arbejdsgruppe, der inden sommerferien skal komme med sine anbefalinger af den fremtidige organisering af det akutte beredskab for samtlige sygehuse i regionen, og en beslutning herom ventes at blive træffet i det tidlige efterår i Regionsrådet.

jens.jorgensen@jp.dk

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.