Mindre ventetid på paskontoret

Efter klager fra utilfredse århusianere, vil Borgerservice nu nedbringe de timelange ventetider i pasekspeditionen ved hjælp af flere medarbejdere og nyt kø-system.

Stribevis af klager fra utilfredse borgere, der har tilbragt en time til halvanden på at vente i paskøen i på rådhuset, får nu Borgerservice til at fordoble bemandingen i pasekspeditionen.

Afdelingen søger i øjeblikket efter fire nye medarbejdere og vil desuden oprette et tilkaldekorps til spidsbelastninger, oplyser udviklingschef i Århus Kommunes Borgerservice Rasmus Ry Nielsen.

»Vi udvider så hurtigt, som vi kan få folk ansat til opgaven, forhåbentlig allerede fra maj. Desuden vil vi forbedre kø-systemet, og vi har også planer om at sprede pasekspeditionerne ud på flere afdelinger i kommunen,« siger Rasmus Ry Nielsen.

Daglige klager

Århus Kommune overtog fra årsskiftet pasekspeditionen fra Århus Politi.

Med opgaven fulgte en bevilling fra Staten på fire stillinger.

»Vi have håbet, at de penge vi fik fra Staten, ville være tilstrækkeligt, men det kan vi se, at det ikke er. Derfor er vi er nødt til at gribe ned i kommunens egen pengekasse for at finansiere en udvidelse af betjeningen,« siger Rasmus Ry Nielsen, der tilføjer at pasekspeditionen i øjeblikket oplever de hidtil travleste dage.

»Mandag havde vi 300 ekspeditioner, og tirsdag ligeså mange. Foruden de fire faste, assisterer medarbejdere fra andre afdelinger, og når det går hedest til, har vi ti personer i gang med pasekspeditionerne. Vi får omkring tre-fire klager dagligt over de lange ventetider, så det er omkring en pct., men det betyder jo ikke, at de øvrige kunder er tilfredse,« konstaterer han og tilføjer, at kreativiteten er stor fra borgernes side, når det gælder forslag til nyt kø-system.

Værst midt på dagen

»Vi arbejder på at forbedre kø-systemet, og vi vil snarest sætte information op om cirka-ventetider, som også vil fremgå af vores hjemmeside. Så håber vi folk vil benytte sig af den information. Ventetiderne er værst midt på dagen, og vi har indtryk af, at mange ikke ved, hvor længe vi har åbent. Tidsrummet er jo udvidet i forhold til dengang politiet havde ekspeditionerne. Dengang var det i øvrigt ikke usædvanligt med ventetider på to timer, men det synes vi ikke er godt nok,« understreger Rasmus Ry Nielsen.

Afdelingen arbejder med en plan om også at etablere pasekspeditioner i Åbyhøj og Risskov. Der er ikke sat dato på, men man håber, at det kan gennemføres inden sommerferien.

Lone.dybdal@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.