Nordgårdskolen får hjælp til arbejdsmiljøet

Skoleledelsen og magistraten for Børn og Unge erkender, at der er problemer med arbejdsmiljøet på Nordgårdskolen. Privat firma skal hjælpe med konflikthåndtering og kommunikationen mellem lærere og ledelse.

Ledelsen på Nordgårdskolen erkender, at den ikke selv kan løse de problemer, som Arbejdstilsynet afslørede ved besøg i januar og i en efterfølgende kritisk rapport.

Derfor har Nordgårdskolen indgået en aftale med det private firma Crecea (tidligere BST) om en række tiltag, der skal forbedre arbejdsmiljøet for de ansatte.

Det fremgår af en handlingsplan, som mandag blev sendt til Arbejdstilsynet.

Skoleleder Rani Hørlyck understreger, at der er tale om en fælles plan, som er udarbejdet i det såkaldte MED-udvalg, hvor der sidder både medarbejder- og ledelsesrepræsentanter.

»Jeg er ikke bange for at tage imod hjælp, og jeg kan sagtens forestille mig, at det er en fordel, når dette konsulentfirma kommer med friske øjne og ser på den virkelighed og de problemstillinger, som vi har herude,« siger Rani Hørlyck.

Rikke Gierahn var som sikkerhedsrepræsentant med i arbejdet omkring handlingsplanen. Hun understreger, at der ikke er nogen garanti for succes.

»Der er sat en proces i gang, som ikke er stoppet, fordi handlingsplanen er lavet. Tværtimod er det nu, det egentlige arbejde skal i gang, og så må man justere efter, hvordan erfaringerne er undervejs,« siger Rikke Gierahn, der netop er tiltrådt en funktion som fællessikkerhedsrepræsentant for alle skoler i Århus Kommune, og derfor ikke længere er på Nordgårdskolen.

Kritikpunkterne

Udover et højt konfliktniveau og for dårlige rammer omkring undervisningen, var et af de væsentligste kritikpunkter i rapporten fra Arbejdstilsynet en splittelse mellem ledelse og medarbejdere.

Lærerne rapporterede, at de var utrygge ved ledelsen, fordi de oplevede ikke at blive bakket op. I stedet for kommunikation og dialog kom der ifølge lærerne diktater ned igennem systemet fra ledelsen.

Konsulenterne fra Crecea skal i det første år netop have fokus på at højne kommunikationen og samarbejdet. Det sker dels ved et forløb med de forskellige medarbejderteams og løbende sparring med ledergruppen. Desuden vil de tre konsulenter fra Crecea arbejde med forebyggelse og håndtering af konflikter.

Rani Hørlyck forventer, at indsatsen vil forbedre klimaet mellem hende og lærerne.

»Det håber jeg da, for hvis man har oplevet, at der var problemer, så skulle det da gerne ændres. Siden jeg tiltrådte, har jeg haft et ønske om en god dialog med mine medarbejdere. Det er fortsat mit ønske. I handlingsplanen kommer også nogle bud på, hvordan det kan blive tydeligere,« siger Rani Hørlyck.

Creceas arbejde rundes af med en trivselsundersøgelse i juni 2008. Den vil vise, om indsatsen har båret frugt.

jonas.hvid@jp.dk

martin.johansen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.