En grøn snor med solsikker skal synliggøre de usynlige handicaps

Flere lider af et usynligt handicap som for eksempel angst, autisme eller demens. Tiltaget "Solsikkesnoren" skal give mennesker med usynlige handicaps en mulighed for at signalere til omverdenen, at de behøver ekstra tid, tålmodighed eller hjælp i det offentlige rum.

Artiklens øverste billede
Hver femte person har et handicap. 80 pct. af disse mennesker har et usynligt handicap. Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck

Adhd, angst, autisme, ptsd, ordblindhed, demens eller epilepsi. Sygdomme, der kan gøre dagligdags aktiviteter som indkøb eller busture til en stressende oplevelse. En grøn snor med gule solsikker skal hjælpe mennesker med usynlige handicaps til at få en mindre ubehagelig oplevelse, når de færdes i det offentlige rum. Ved at bære snoren, som man kan få udleveret på sit apotek, signalerer man til omverdenen, at man har brug for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. Formålet er simpelthen at gøre usynlige handicaps synlige. Bor man i Aarhus-området, kan det for eksempel være, at man tager bussen eller letbanen, hvor det kan være en fordel at have snoren om halsen særligt i myldretiden, hvor letbanen kan være stoppet. Midttrafik har tilsluttet sig tiltaget og anerkender dermed snorens betydning.

Hvor er Solsikkesnoren fra?

Solsikkesnoren stammer fra det internationale initiativ Hidden Disabilities Sunflower. Det blev skabt tilbage i 2016, hvor Gatwick Lufthavn i London ønskede at finde ud af, hvordan de kunne give passagerer med usynlige handicaps en bedre og mere tryg rejseoplevelse. Solsikkesnoren blev modtaget særdeles positivt af kunderne og er siden blevet udbredt til mange andre lufthavne, heriblandt en række danske lufthavne som Aarhus Airport og Københavns Lufthavn. Siden er flere brancher blevet en del af solsikkeprogrammet og anerkender dermed Solsikkesnoren. Det gælder blandt andet institutioner som Smukfest, der bakker op om initiativet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.