Hustruen til hjerneskadet betjent har udsendt pressemeddelelse: Vore håb for fremtiden er båret af støtte fra både nære, fjerne og helt nye bekendte

Indsamling til invalideret betjent er nået over to mio. kr. Om få dage falder der dom i sagen mod ung flugtbilist ved Retten i Aarhus.

Artiklens øverste billede
Stefan Nymann og hans hustru, Gitte Rabjerg Nymann, efter ulykken. Screenshot fra Thin Blue Lines indsamlingsvideo

For et år siden blev Stefan Nymanns liv på et splitsekund ændret radikalt. Under sit arbejde som politibetjent blev den nu 32-årige mand påkørt og svært hjerneskadet.

Tre måneder efter påkørslen var betjenten fortsat ikke ved fuld bevidsthed. Skaderne har invalideret ham for livet.

Det seneste år er gået med sygehusbehandling, genoptræning og den fortsatte kamp for et nyt liv. På initiativ af Stefan Nymanns kolleger i organisationen Thin Blue Line Danmark er der blevet samlet ind til, at Stefan Nymann og hans kone kan få så tåleligt et liv som muligt. En indsamling, der er nået over to millioner kroner.

Såvel donationerne som den mentale støtte, fra både nære, fjerne og helt nye bekendte takker betjentens kone, Gitte Rabjerg Nymann, for i en pressemeddelelse mandag eftermiddag, få dage før gerningsmanden får sin dom ved Retten i Aarhus.

»Vi er ovenud taknemmelige for den støtte, vi har oplevet. At mærke, hvordan ens netværk rykker tættere sammen, og hvordan mennesker, som vi slet ikke kender, lever med og ønsker os det bedste - det er stort. De åndehuller, vi har oplevet, og de håb, vi har for fremtiden, er i høj grad båret af denne støtte. Det være sig i form af foldede hænder, mad til fryseren, praktisk hjælp eller økonomiske bidrag. Det gør alt sammen en forskel. Vi håber, at vi i kraft af de muligheder, det giver os, også kan være noget for og give muligheder til andre. Vi er dybt, dybt taknemmelige,« påpeger Gitte Rabjerg Nymann.

Hun ser i dag med større fortrøstning på parrets fremtid, og gør sig en del tanker om, hvordan de vil kunne leve på det landsted, som de havde investeret i kort før ulykken.

»Stefan er kun 32 år og har et langt liv foran sig. Det er vigtigt for både Stefan og mig, at det liv kommer til at have indhold. Vi er derfor også enormt taknemmelige for, at vi har landstedet. Her kan vi med penge fra indsamlingen skabe projekter, hvor Stefan ikke er begrænset af sine handicaps. Vi kan fortsat have dyr og noget at gå op i. Derudover lever vi jo hele tiden i håbet om, at den teknologiske udvikling kan skabe flere muligheder. Der kan være genoptræningsformer eller behandlinger, der kan give fremskridt på den ene eller anden måde. Nogle af sådanne forløb vil vi skulle betale for, og det er vi nu med de mange, mange bidrag i stand til. Det er en stor og værdifuld gave, som vi takker bidragyderne og Thin Blue Line for fra dybet af alle vores hjerter,« siger Stefan Nymanns kone.

Ifølge betjentens kone har Stefan Nymann en svær hjerneskade - og fremtiden består derfor på mange områder af uvished. Ved traumatisk hjerneskade som Stefans kan man ikke komme med nogen prognoser. Stefan er fortsat i bedring, han forstår alt, kan med sin anstrengte tale give udtryk for tanker og følelser, og hans personlighed træder stadig mere tydeligt frem. Han er dog stadig ude af stand til at udføre nogen handlinger selv, selvom det langsomt sker forbedring af hans fysiske formåen.

»Vi er med manges hjælp og støtte nu på et sted, hvor vi kan begynde at se på muligheder. Alene dét er en glæde, som vi er overmåde glade og taknemmelige for,« siger Gitte Rabjerg Nymann.

I pressemeddelelsen understreger hun, at familien ikke lader tanker om gerningsmanden fylde i deres sind. Alligevel har hun overværet samtlige retsmøder i sagen.

»Den kamp, som vi står i hver dag, omvæltningen af vores liv og det enorme tab, vi har lidt, vil altid hænge sammen med forbrydelsen og gerningsmanden. Lovovertrædelserne tager retten stilling til. Men at overvære retssagen giver for os et indblik i, hvad der rent faktisk skete. Det er en hjælp i vores proces.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.