Festivaler i Aarhus vil have serier på skoleskemaet

De to aarhusianske festivaler This og Aarhus Series inviterer for første gang alle danske skoler til Skolernes Seriefestival. De ønsker, at de unge får kendeskab til filmhåndværk, og at serier sættes på skoleskemaet.

Artiklens øverste billede
Steen Risom, chef for Filmby Aarhus, ser frem til samarbejdet med Skolernes Seriefestival. Foto: Pressefoto

Samtlige skoler i Danmark er inviteret til at deltage i et læringsforløb, der skal strække sig til november, hvor mediefestivalen This løber af stablen. Gennem læringsforløbet vil unge folkeskoleelever få kendskab til det grundlæggende filmhåndværk, så de selv kan lære at udtrykke sig gennem de medier, de er i kontakt med hver dag. Projektet er et samarbejde mellem filminstruktør Jonas Risvig, Filmby Aarhus og Dokk1. Det fremgår af en pressemeddelelse.

En branche i udvikling

Seriebranchen oplever en rivende udvikling i produktionen af stærkt, relevant og ærligt indhold til det unge publikum. Derfor er det ifølge festivaldirektør, Felicia Jackson, vigtigt, at den kommende generation af historiefortællere lærer at udtrykke sig gennem medier:

»Jeg kan huske, at vi havde stilkonkurrencer, da jeg gik i folkeskole, hvor vi skulle lære at forstå, hvordan historier bliver til på skrift. Nu har fortælle-mediet ændret sig fra ord på papir til billeder på lærreder, og særligt serier er blevet et kulturelt bindeled for de unge – det er der, de fordyber sig,« lyder det fra Felicia Jackson.

De danske unge skal selv skabe fortællingen om deres generation, og det gør de ved at lære at lave film i samarbejde med andre.

Jonas Risvig, filminstruktør

Filminstruktør Jonas Risvig, der særligt er kendt for ungdomsserierne ”Centrum”, ”Grænser” og den kommende DR-satsning ”Salsa”, er en del af projektet med Skolernes Seriefestival. Hans mission er at lade de unge komme til orde:

»Så længe de voksne ikke forstår, hvordan det er at være ung, kan det heller ikke passe, at det skal være dem, der portrætterer ungdommen i ungdomsserier- og film. De danske unge skal selv skabe fortællingen om deres generation, og det gør de ved at lære at lave film i samarbejde med andre. Hvis man vil ændre noget i samfundet, må man lære at skabe en fortælling,« lyder det fra Jonas Risvig i pressemeddelelsen.

Til november, hvor Skolernes Seriefestival for alvor løber af stablen, får eleverne mulighed for at deltage i en workshop, der giver dem mulighed for at prøve kræfter med at optage og redigere indhold. Workshoppen vil vare hele november måned.

Produktion af serier

Skolernes Seriefestivals faglige indhold er blevet til et samarbejde mellem Filmby Aarhus og Aarhus Bibliotekerne på Dokk1.

Marie Østergård, der er bibliotekschef for folkebibliotekerne i Aarhus, fortæller:

»Skolernes Seriefestival er et stærkt initiativ og en fantastisk mulighed for i samarbejde at styrke børn og unges historiefortællinger, gennem produktion og forståelse for mediemæssige virkemidler – derfor er vi i bibliotekerne rigtigt glade for samarbejdet med Filmby Aarhus om Skolernes Seriefestival,« siger hun.

Steen Risom, chef for Filmby Aarhus, er også glad for samarbejdet:

»Vi er enormt glade for samarbejdet med alle omkring Skolernes Seriefestival! Vi er stolte af at skabe et rum, hvor vi kan lære de unge at fortælle historier gennem de medier, de er storforbrugere af til daglig,« lyder det fra Steen Risom i pressemeddelelsen.

Skolernes Seriefestival afsluttes med en konkurrence, hvor deltagerne selv skal skabe og producere en scene fra ”Centrum”. Vinderne kåres i december.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.