Åbyhøj får en makeover

Aarhus-forstaden Åbyhøj er gennem årene blevet nedslidt, men nu er en ny helhedsplan sendt i høring.

Artiklens øverste billede
Åbyhøj centrum er efterhånden blevet nedslidt, men borgerne kan nu se frem til en revitalisering. Foto: Mads Frost

Åbyhøj Torv kan se frem til at blive fornyet. I tæt dialog med Åbyhøj Fællesråd har Teknik og Miljø udarbejdet en helhedsplan for området, som onsdag af byrådet blev sendt i høring.

Ifølge indstillingen er Åbyhøjs centrum gennem årene blevet nedslidt, og dele af det nye, der er blevet bygget, understøtter ikke området. Derfor er det et ønske, at området i en revitaliseret form fortsat kan danne ramme omkring det gode byliv. Det kræver dog en ny helhedsplan, der tager udgangspunkt i områdets identitet, bystruktur og arkitektur.

Teknik og Miljø har vurderet, at de bærende elementer i områdets kulturmiljøværdier er rækken af bygninger langs centrum, der, trods individuelle forskelle, tilsammen danner et helhedsindtryk. Dog vurderer Teknik og Miljø, at en fornyet SAVE-registrering af bygningerne langs centrum ikke er det bedste værktøj til at fastholde de bærende værdier i området.

»Det er et stort ønske i området, at det revitaliseres. Der er flere udfordringer, og løsningerne skal vi udarbejde i fællesskab med Åbyhøj Fællesråd. SAVE-registrering er blevet talt om i fællesskab med Åbyhøj Fællesråd, og man vil hellere lægge nogle andre rammer for, hvordan man får beskyttet området,« siger rådmand for Teknik og Miljø, Steen Stavnsbo (K).

Samarbejde med borgerne i området fortsætter fremadrettet. Det anbefales nemlig, at Åbyhøj Fællesråd er værter for et borgermøde i forbindelse med den offentlige høring. Og blandt byrådets medlemmer er der god stemning omkring borgerinddragelse.

»Det har vist sig at være en god ide, at borgerne kan komme med deres input, inden man får lavet den endelige indstilling. Og vi håber også, at det kan gøre processen hurtigere. Vi glæder os til at se, hvordan vi bevarer det historiske i området og giver det en retning i fællesskab med borgerne,« siger Gert Bjerregaard (V).

Da området allerede er fuldt udbygget, vil det begrænse en stigning i boliger. Der vil være fokus på at bibeholde de mange butikker langs Silkeborgvej, og der skal være frie arealer frem for parkeringspladser samt fokus på en grøn by.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.