Bering-Beder-vejen har fået nyt navn
Til lørdagens navngivningsfest offentliggjorde rådmand Bünyamin Simsek det nye og permanente navn for Aarhus' kommende ringvejsforbindelse.
Aarhus Kommunes kommende sydlige ringvej fik lørdag sit endelige navn.
Projektnavnet Bering-Beder-vejen blev skiftet ud med det permanente navn Giber Ringvej. Det afslørede rådmanden for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, ved lørdagens navngivningsfest. I den forbindelse udtaler han i en pressemeddelelse:
»Vi er mange, der glæder os rigtig meget til, at vores nye ringvej åbner, og med vejens nu officielle navn er vi en smule tættere på at kunne udvide ringvejsnettet i Aarhus. Arbejdet skrider planmæssigt fremad, og vi bevæger os med hastige skridt frem imod at give infrastrukturen i den sydlige del af Aarhus en meget stor opgradering.«
Lokalhistorien forankres
Bering-Beder-vejen bliver en del af den fremtidige ringvejsforbindelse rundt om Aarhus. Forbindelsen er en kommende tosporet omfartsvej, der skal aflaste og fordele den øvrige trafik.
Indtil videre har vejen været bedst kendt under projektnavnet Bering-Beder-vejen, men vil for fremtiden omtales Giber Ringvej. Og ifølge rådmand Bünyamin Simsek er det nye navn inspireret af både geografien og lokalhistorien i området, da en del af vejen løber langs Giber Å, hvor man ved udgravningen til vejen har fundet bosættelser helt fra Stenalderen og op til Middelalderen.
»Navnet Giber Ringvej binder på fornem vis fortid og nutid sammen på fineste vis. Lokalbefolkningen har i mange århundreder været afhængige af åens liv, og nu lægger åen navn til en essentiel del af den aarhusianske infrastruktur,« udtaler Bünyamin Simsek.
Navnet blev afsløret til et arrangement på byggepladsen ved Tranbjerg i lørdags. Til fejringen blev der serveret øl og pølser, mens de mindste kunne kravle på de store gravemaskiner.
Vejforbindelsen forventes færdig ved årsskiftet 2022/2033. Indtil videre er der lagt knap 5 km asfalt og bygget 15 af 16 broer. Derudover har projektet allerede flyttet omkring 500.000 kubikmeter jord.