Ny stor skov foreslås etableret nord for Silkeborg

Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen vil samarbejde om skovrejsning. Den nye skov kan blive 300 hektar stor.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Marius Renner

Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen Søhøjlandet er enige om rammerne for en samarbejdsaftale om et stort bynært og grundvandsbeskyttende skovrejsningsprojekt nord for Silkeborg.

Den foreslåede skov har fået arbejdsnavnet Eriksborg Skov og vil strække sig hele vejen fra Grauballe til Nisset. Fra dette centrale område udgår der kiler mod syd og øst, der sikrer økologisk og rekreativ sammenhæng med den nye Hundredemeter Skov og den kommende grønne struktur i byudviklingsområdet øst for Eriksborgvej og videre til Gudenådalen. Skoven kan potentielt blive 300 hektar stor, hvis alle relevante arealer inden for det foreslåede projektområde kan erhverves, fremgår det af en pressemeddelelse fra Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen.

»Projektets primære formål er at sikre, at naturudvikling og byudvikling går hånd i hånd med udviklingen af den nye bydel Eriksborg og dermed skabe de bedste rammer for naturen såvel som for nuværende og kommende beboeres hverdagsliv og friluftsliv. Det er ligeledes et vigtigt formål at beskytte drikkevandsinteresserne, der er knyttet til grundvandsmagasinerne i området mellem Grauballe og Nisset,« hedder det i pressemeddelelsen.

Planerne om det nye skovrejsningsprojekt er omfattet af reglerne om miljøvurdering. Formålet med miljøvurderingen er at belyse projektets væsentlige påvirkninger af miljøet under inddragelse af offentligheden.

Såfremt samarbejdsaftalen vedtages, gennemføres projektet ved, at Naturstyrelsen med medfinansiering fra Silkeborg Kommune løbende erhverver jord inden for projektområdet.

Skovene er det mest benyttede fritidstilbud i Danmark med over 70 mio. skovbesøg om året. Siden 1989 har Naturstyrelsen etableret mere end 100 bynære og grundvandsbeskyttende skove i Danmark, der tilsammen udgør mere end 13.000 hektar. De nye statsskove etableres oftest ved, at styrelsen køber private landbrugsarealer. Størstedelen af arealerne tilplantes med skov, men 20-40 pct. af de nye statsskove naturgenoprettes som enge, søer og vandløb.

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.