Utæt skorsten satte en stopper for succesfulde røveres nye eventyr

Take away-succesen De Fyrretyve Røvere på Frederiksbjerg kan se tilbage på et år, hvor coronakrisen gav dem en overhånd, som de var tæt på at tabe på gulvet.

Artiklens øverste billede
De to brødre Ahmed Amin og Anas Amin startede for tre et halvt år siden det succesfulde takeaway-sted De Fyrretyve Røvere på Frederiksbjerg i Aarhus. Selv om Corona satte fart under bestillingerne, blev 2020 også året, hvor de satsede stort, men blev sendt delvist til tælling. Til venstre Anas Amin og til højre Ahmed Amin .Foto: Marie Ravn

Det skulle have være den hidtil største satsning, men i stedet gik drømmen – bogstavelig talt – op i røg.

Det yderst populære aarhusianske pitasted De Fyrretyve Røvere havde i efteråret investeret mere end 100.000 kr. i en flytning fra de trange lokaler på Frederiks Allé 81 til nogle langt mere rummelige af slagsen på Frederiksbjerg Torv.

Jeg tænkte: ”Nej, nej, nej. Det må ikke ske det her.”

Ahmed Amin, ejer, De Fyrretyve Røvere

Det var således ikke mange hundrede meter, at brødrene Ahmed og Anas Amin, der startede takeaway-forretningen tilbage i 2017, skulle flytte. Alligevel blev det en langtrukken affære, som i sidste ende betød, at brødrene to måneder efter flytningen igen stod tilbage i de små lokaler i nr. 81.

På åbningsdagen skete der nemlig det, som vel næsten må betegnes som enhver restauratørs værste mareridt:

»Vi havde åbnet til frokost og havde rigtig travlt. Overboen var på arbejde på det tidspunkt, men omkring kl 17, hvor aftenbestillingerne begyndte at vælte ind, og der var mange kunder i butikken, kom der en rar pige ned og fortalte, at hendes lejlighed var fyldt med røg,« fortæller Ahmed Amin og uddyber:

»Jeg tænkte: ”Nej, nej, nej. Det må ikke ske det her.” Jeg gik med op og kunne se, at den var helt gal. Der var fyldt med røg. Så jeg gik ned og lavede de sidste bestillinger og lukkede ned. Og så måtte vi melde ud, at vi havde lukket på ubestemt tid.«

Det viste sig, at den skorsten, der helst skulle transportere os og røg fra køkkenet ud i den fri luft, var utæt og i stedet første hele molevitten ind i overboens lejlighed. Og det betød altså, at den første åbningsdag i de nye lokaler, nærmest blev den sidste.

Både en tømrer, en skorstensfejer og en udsugningsspecialist forsøgte at løse problemet, men uden held. De fik monteret en motor på taget af bygningen, der skulle lede osen på rette vej, og de forsøgte da også at åbne igen, men lige lidt hjalp det: Historien gentog sig.

Og så måtte de to brødre træffe en hurtig beslutning.

»Efter at det gik galt anden gang, besluttede vi os for at flytte tilbage, for vi ville sørge for, at medarbejderne kunne komme tilbage hurtigst muligt. Vi havde heldigvis beholdt de gamle lokaler, hvis nu vi fik lyst til at udvide med endnu en butik i fremtiden. Det viste sig, at det var en rigtig god beslutning,« fortæller Ahmed Amin i et tilbageblik, der gav brødrene en følelse af opgivenhed.

De Fyrretyve Røvere er i dag tilbage i lokalerne på Frederiks Allé efter, at udsugningsproblemer satte en stopper for, at de kunne bruge nye lokaler. Her ses Michael Pedersen, der arbejder på fuld tid hos De Fyrretyve Røvere. Han blev i tidernes morgenuddannet kok sammen med Ahmed. Foto: Marie Ravn

To måneder efter at holdet omkring De Fyrretyve Røvere havde forladt Frederiks Allé 81, slog de igen dørene op samme sted, efter at have holdt lukket. En oplevelse, som Ahmed Amin betegner som »en lærerstreg«.

»Vi har haft et driftstab, da vi måtte holde lukket. Vi har tabt penge hver dag, og jeg har stået med 10 medarbejdere, der spurgte, hvornår vi åbnede igen, for de havde jo pludselig ikke noget arbejde. Det var hårdt for bundlinjen, men vi havde heldigvis været gode til at spare op, så det er ikke noget, der har ramt os hårdt, for vi har haft travlt lige siden, vi åbnede igen.«

Pitastedet har fået hæder fra både aarhusianerne i form af flere priser samt fra anmelderne, der gang på gang har drysset stjerner over den lille biks. Tilbage i marts 2019 konkluderede JP’s anmelder, at Røvernes hjemmelavede pitaer på daværende tidspunkt, »satte en tyk streg under, at den halvandet år gamle takeaway er blandt byens allerbedste lige nu,« og kvitterede med seks stjerner.

Brødrene prøver at med deres pitaer at adskille sig for resten af byens pitasteder. Særligt deres kurdiske ophav kommer til udtryk i de varme smagsnuancer og hjemmelavede retter. .Foto: Marie Ravn

Opskriften på succes mener Ahmed Amin bl.a. skyldes, at brødrene i deres madlavning ærer deres kurdiske ophav.

»Det er vigtigt at have vores kultur med i det, vi laver. Jeg kan sagtens lave stegt flæsk eller hot dogs – jeg er jo kok – men vi vil meget gerne have, at det, som vi laver, repræsenterer os, så det er autentisk. Det er bare det, vi har gjort. Vi har ikke tryllet, men sørget for, at det smager, som vi gerne vil have det,« siger han og peger desuden på, at deres erfaring som gourmetkokke kan smages.

Efter miseren med den utætte skorsten er Ahmed Amin tilbageholdende med at drømme for stort i 2021, selv om coronakrisen har haft positiv effekt på omsætningen. Han vil i stedet »fokusere 120 pct. på, at optimere det, vi har« i stedet for at udvide med flere butikker.

»Man kan jo se, at det er gået galt, når folk har udvidet helt vildt. Det må ikke gå ud over kvaliteten, og hvordan personalet har det. Der er ingen stress, for vi har det godt og tjener godt. Der er ingen grund til – jeg vil ikke bruge ordet grådig – men at vi ekspanderer helt vildt.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.