Stille dage på strandene

Trygfonden Kystlivredning har livredningsstationer ved tre badesteder i Aarhus Kommune – Moesgaard Strand, Havnebadet på Aarhus Ø og ved Den Permanente i Riis Skov. Desuden findes livredderne i Saksild og i Grenaa.

Og de har haft en stille uge 29 fra 13. til 19. juli, viser en optælling. 0 livreddende aktioner, 6 førstehjælpsaktioner (der er eksempelvis snitsår, skader efter møde med brandmænd, bistik, forstuvninger og dehydrering), 86 forebyggende aktioner (livredderne har været ude i vandet for at advare folk, der eksempelvis har taget en luftmadras/gummibåd/badedyr med i vandet ved fralandsvind, eller få dem til at svømme tættere på land), og 721 oplysende indsatser (livredderne har været i kontakt med badegæster om de lokale forhold på stranden, de fem baderåd, og hvad man skal være opmærksom på i vandet).

I den kommende uge byder den danske sommer ifølge meteorologerne på ustadigt vejr med temperaturer mellem 15 og 20 grader. Men vandet er stadig lunt og dejligt, så er man i sommerhus eller bare ved vandet, er der stadig rige muligheder på strandene.

»Nogle vil nok hævde, at man skal være vinterbader for at have lyst til at tage til stranden i øjeblikket. Men selv om vejret ikke indbyder til at ligge på et badehåndklæde og læse krimier en hel dag, er der stadig masser af sjove ting, man kan foretage sig, bl.a. at træne som vores livreddere,« siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i Trygfonden Kystlivredning.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen