Nu er hjælpepengene på vej til kulturinstitutionerne

Salling Fondene og Aarhus Kommune har netop besluttet at udbetale knapt 40 millioner kroner til det coronaramte kulturliv i Aarhus.

Artiklens øverste billede
Aros er en af topscorerne i den aarhusianske hjælpepakke til kulturlivet. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Aros får lidt over 7 mio. kr., Den Gamle By 8 mio. kr., Musikhuset Aarhus 8,5 mio. kr. og Moesgaard Museum 4,9 mio. kr.

De er topscorere i den hjælpepakke, som Salling Fondene og Aarhus Kommune har skruet sammen i forbindelse med corona-krisen, og nu er ved at udbetale.

Alt i alt udbetales knap 38 mio. kr. til 24 aarhusianske kulturinstitutioner. Den resterende del af den samlede hjælpepakke på i alt 75 mio. kr., der skal holde hånden under byens kulturliv, udbetales, når der er klarhed over de statslige hjælpepakker.

»Kulturlivet er en vigtig del af Aarhus. Et aktivt og spændende kulturliv er afgørende for hele områdets attraktivitet. I Salling Fondene ønsker vi at bevare og styrke Aarhus’ stærke position som kulturby. Vi er derfor glade for at være med til at bidrage til, at kulturinstitutionerne kommer så helskindet som muligt gennem coronakrisen,« siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond i en pressemeddelelse.

En håndsrækning

Hjælpepakken er sat sammen af 25 mio. kr. i direkte kulturstøtte fra Aarhus Kommune plus 25 mio. kr. i fordelagtige, kommunale lån samt 25 mio. kr. fra Salling Fondene i donationer.

»Nedlukningen af Danmark har haft store økonomiske konsekvenser for kulturlivet i Aarhus – og det udgør en alvorlig trussel mod byens dna. Med hjælpepakken giver vi vores kulturinstitutioner en nødvendig håndsrækning og sikrer, at vi kan opretholde byens rige og mangfoldige kulturliv. Jeg er taknemmelig for, at Salling Fondene velvilligt træder til og er med til at holde hånden under kulturlivet i en svær tid,« siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

tins

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen