Aarhus Universitet skaber 539 nye studiepladser

Forventningen om, at flere vil søge ind på videregående uddannelser grundet coronakrisen, får Aarhus Universitet til at oprette ekstra studiepladser.

Artiklens øverste billede
De ekstra pladser går især til ingeniøruddannelserne. Her ses ingeniørstuderende på Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet, på Navitas. Arkivfoto: AU Foto.

Aarhus Universitet skaber nu 539 flere studiepladser end sidste år. Det sker som en del af Folketingets brede politiske aftale om at skabe 5.000 ekstra studiepladser i 2020 og 2021, fordi man forventer, at flere unge på grund af coronakrisen vil søge ind på videregående uddannelser.

»Vi er glade for, at vi har kunnet rykke så hurtigt, så vi har kunnet løfte vores del af den samfundsopgave, det er, at de unge mennesker, der måske ikke kan komme ud at rejse jorden rundt eller kan få et studiejob, i stedet har mulighed for atsøge en uddannelse,« siger prorektor på Aarhus Universitet Berit Eika.

Vi slækker ikke på kvaliteten, fordi vi får flere ind.

Berit Eika, prorektor på Aarhus Universitet

Det er nemlig ikke en helt lille opgave at skabe så mange ekstra studiepladser så hurtigt.

»Det skal gå op med både lokaler og undervisere. Det kræver ekstra meget, vi skal leve op til retningslinjerne, og vi slækker ikke på kvaliteten, fordi vi får flere ind. Så jeg er taknemmelig for, at vores fagmiljøer har taget opgaven på sig,« siger Berit Eika.

Fokus på beskæftigelse

For at undgå høj ledighed blandt de studerende efter endt uddannelse, kommer de ekstra studiepladser til at gå til fagområder, hvor arbejdsgiverne efterspørger dimittender. Det drejer sig især om ingeniøruddannelser, naturvidenskabelige uddannelser og økonomiske uddannelser.

»Regeringen har bedt om, at vi skaber pladser, hvor der efterfølgende er udsigt til god beskæftigelse. Det passer rigtig godt med vores faglige satninger på især ingeniør- og it-områderne og på forretningsområdet. Der er stor efterspørgsel på dygtige dimittender, der bl.a. kan styrke den grønne omstilling, så det passer os rigtig godt, at det især er de områder, vi bidrager til,« siger Berit Eika.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen