Afspritningsstation vandt festugekonkurrencen

Arkitekterne Victor Hauerslev Munch og Jacob Billesbølle vinder Aarhus Festuges arkitektkonkurrence om Sydhavnen.

Artiklens øverste billede
Med en arkitektonisk afspritningsstation giver arkitekterne et bud på, hvordan man fortsat kan feste trods coronasituationen. Visualisering: Victor Hauerslev Munch og Jacob Billesbølle

»Lige dele fest, fællesskab og kontant samfundskommentar.«

Sådan lyder en del af dommerjuryens begrundelse for at kåre de to unge arkitekter Victor Hauerslev Munch og Jacob Billesbølle og deres projekt ”Saanitizing Territories” som vindere af Aarhus Festuges arkitektkonkurrence ”Gearet til storby”.

I konkurrencen skulle deltagerne give deres bud på, hvordan man i Sydhavnen gennem arkitektur og design kan sikre nærhed og tilhørsforhold for de mange forskellige mennesker, der jævnligt bruger området.

De to arkitekter har taget afsæt i coronasituationen og giver et bud på, hvordan arkitekturen kan bidrage til, at vi fortsat kan nyde hinandens selskab.

Arkitekterne har udviklet en arkitektonisk afspritningsstation, der ifølge omtalen »gør plads til fællesskab og festugestemning, men samtidig sikrer, at vi ikke glemmer, at vi alle har et ansvar for vores fælles sundhed. Et fysisk statement, der markerer en ny virkelighed«.

Tilrettet festuge

Præmien til vinderne er 75.000 kroner, og Victor Hauerslev Munch og Jacob Billesbølle glæder sig til at se, hvordan projektet kommer til at bidrage til årets festuge i et usædvanligt år.

»Vi er meget, meget glade og stolte over at have vundet festugens arkitektkonkurrence. Det er et særligt og betydningsfuldt skulderklap for os. Vi har alle et ønske om, at vi snart igen kan samles på ”den anden side” af det pandemiske forår, og derfor er det også vores forhåbning og forventning, at projektet bliver et nyt, midlertidigt samlingspunkt under festugen,« siger Victor Hauerslev Munch i en omtale af konkurrencen.

Festugedirektør Rikke Øxner glæder sig over vinderbidragets evne til at kombinere en af tidens store udfordringer med festugens dna.

»Det er inspirerende at se, hvordan de to arkitekter formår at kombinere sikkerhed, byrum og fællesskab i ét arkitektonisk projekt – tre ting, der i år er vigtigere end nogensinde for festugen. Projektet er født ud af vores tema ”In it together”, og vi glæder os til at se, hvordan fællesskabet kommer til at trives omgivet af det, der i år er det nye guld – håndsprit,« udtaler Rikke Øxner.

Trods coronasituationen gennemføres årets festuge fra 28. august til den 6. september i en tilrettet version, hvor bl.a. den store åbningskoncert udgår.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.