Sådan et løfte kunne godt holde vand

Når The Tall Ship Races kommer til Aarhus, kan man blive viet på en fuldrigger.

Artiklens øverste billede
Cecilia Ravnkilde Clemmensen og Frederik Ahle Agersnap blev i 2017 som det første par gift på Den Uendelig Bro, da den åbnede i juni 2017. Der kan man i år blive gift den 6. juli og den 31. august. Arkivfoto: Benjamin Nørskov

En hurtig beslutning kan blive til en særlig begivenhed under The Tall Ships Races, som kommer til Aarhus i begyndelsen af august.

For Aarhus Kommune tilbyder nu, at man kan blive gift på den norske fuldrigger ”Sørlandet”, som kommer til Aarhus i forbindelse med kapsejladsen, som ikke bare er verdens største kapsejlads for skoleskibe, men også lidt af en maritim folkefest i de havne, den lægger til.

Det gør den i Aarhus den 1.-4. august, og det er lørdag den 3. august, at man kan blive viet om bord på skibet og måske afgive et ægteskabsløfte, der har særlig chance for at holde vand.

»Jeg er glad for, at vi kan vie forelskede par i unikke omgivelser. Ægteskabet er en rejse, og vi vil gerne sende parrene afsted på den bedst mulige måde. Det er derfor fantastisk, at vi nu kan give aarhusianere muligheden for at søsætte starten på deres rejse, om bord på et af verdens smukkeste skoleskibe,« siger Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur og Borgerservice.

Medbring vidner

Når man bliver gift uden for de faste rammer i kirken eller på rådhuset, skal man selv stille med to vidner, som skal overvære vielsen og efterfølgende underskrive vielsespapirerne. Det er ofte et byrådsmedlem, der foretager vielsen, og den aftale skal det kommende brudepar selv lave.

I Aarhus kan man desuden blive gift i Den Gamle By, På Den Uendelige Bro, Moesgaard Museum, Aarhus Teater eller i Domen, der står på havnen ved Dokk1.tins

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen