Sikkerheden skal øges langs åen og havnen i Aarhus: Rådmand vil have sat kameraer op

En ny rapport anviser, hvordan man kan øge sikkerheden i Aarhus på havnefronten og ved åen.

Artiklens øverste billede
Havnefronten mellem Dokk1 og Navitas i Aarhus. Arkivfoto: Tanja Carstens Lund

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, vil efter en gennemgang af sikkerheden langs åen og havnen have øget sikkerheden. Derfor forslår han nu sine byrådskollegaer, at der bliver afsat flere penge til området.

Termiske kameraer, flere redningskranse og -stiger samt forbedret belysning. Sådan lyder en række af de tiltag, som skal øge sikkerheden og minimere risikoen for, at nogen falder i åen eller havnen.

»Vi skal og vil gøre, hvad vi kan for at øge sikkerheden ved åen og havnen. Ingen tiltag kan stå alene, og derfor er jeg meget tilfreds med, at vi nu med en række tiltag kan øge sikkerheden yderligere,« siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Man har gode erfaringer med termiske kameraer andre steder, så derfor er det oplagt, at vi nu tester metoden i Aarhus.

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

Anbefalinger til at øge sikkerhedens langs åen og havnen er at finde i rapport, som er skrevet efter en sikkerhedsvandring i området tidligere på året, hvor der bl.a. var deltagelse af Østjyllands Brandvæsen, Østjyllands Politi og Aarhus Kommune.

Nej til hegn

Rapporten gennemgår strækningen fra Nørreport til Europaplads samt den bynære del af Aarhus Å fra Europaplads til Mølleparken. Det er myndighedernes overbevisning, at det ikke er den rette løsning at sætte hegn op langs hele strækningen.

I stedet er der fokuseret på en lang række at tiltag, der hjælper, hvis ulykken er sket. Det drejer sig bl.a. om, at der i nogle områder bliver opsat forbedret belysning langs kajkanten, flere redningskranse og -stiger. Herudover iværksætter man et pilotprojekt med termiske kameraer fra Dokk1 og et stykke op ad åen.

»Man har gode erfaringer med termiske kameraer andre steder, så derfor er det oplagt, at vi nu tester metoden i Aarhus og ser, hvordan vi kan tilpasse løsningen til de lokale forhold,« siger Bünyamin Simsek.

Det forventes, at de forskellige løsninger i alt koster ca. 1,9 mio. kr. Da det ikke er penge, der er på Teknik og Miljøs budget, vil rådmanden i forbindelse med efterårets budgetforhandlinger invitere byrådets øvrige partier til at være med til at finde pengene.

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen