Heidi Bank (V) vil sidde både i byråd og Folketinget

Byrådsmedlem Heidi Bank vil arbejde flittigt for bynær natur, ældre og mere familietid, hvis hun får en af Venstres pladser i folketingssalen. Men hun vil ikke give løfter.

Artiklens øverste billede
Heidi Bank var på gaden under valgkampen for at samle stemmerne til en plads i folketinget. Nu håber hun på, at det har givet pote med Venstres fremgang og to ekstra mandater. Foto: Casper Dalhoff.

Blandede følelser har fyldt Venstrelejren. Valget har budt på fremgang i hele landet og i Østjylland, men regeringsmagten er tabt. Det er kampen for indflydelse ikke.

Derfor håber Heidi Bank (V) på at indtage en af Venstres seks pladser i folketingssalen. Kampen er om de to ekstra pladser, som partiet har vundet. De nuværende venstre folketingsmedlemmer bliver sandsynligvis siddende, siger hun.

»Jeg vil knokle for mine mærkesager og de borgere, der har valgt at sætte et kryds ud for mit navn,« siger hun.

Hvis hun kommer til at gøre dem selskab, vil hun kæmpe for at sikre rekreative områder og natur i bynære områder, tryghed og omsorg for ældre og mere fornuftig tid til familien, siger hun.

»Jeg håber, at jeg kommer ind, så jeg aktivt kan bruge stemmerne på mig til at gøre en forskel. Ellers er det gået til partiet,« siger hun og roser Venstres kandidater, som trods konkurrence har haft en god dialog rettet mod en fælles venstrefront.

Derudover vil hun sikre en bedre forbindelse mellem Østjylland og folketinget. Afstanden mellem Christiansborg og Jylland skal mindskes, således at Østjyllands stemme bliver styrket. Lige nu bliver den ikke altid hørt på den politiske højborg på Sjælland, mener hun.

Derfor vil hun også fortsætte som byrådsmedlem i Aarhus, hvis hun også får en stol i folketingssalen.

»Planen er at blive begge steder. Det er netop for at sikre forbindelsen mellem Aarhus og Christiansborg. Det har været mit udgangspunkt også forud for valgkampen,« udtaler hun.

Uanset udfaldet af valget, afholder hun sig fra at love sine vælgere konkrete resultater. For mange gange er der blevet givet løfter om mirakler, mener hun. I stedet lover hun at arbejde flittigt for at gøre vælgernes stemme ret.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen