Northside åbner med en kortere torsdag

Af hensyn til gæster og naboer lukker Northside 2019 sit torsdagsprogram tidligere i år. Billetstatus er tæt på udsolgt, og onsdag byder på forfest på Train.

Artiklens øverste billede
Torsdag åbner Northside 2019 med et musikprogram, der begynder kl. 14 med amerikanske Hop Along og slutter med Tame Impala indtil ca. kl. 01.00. Onsdag var medhjælpere i fuld gang med at gøre pladsen klar. Foto: Morten Lau-Nielsen.

Kl. 00.45.

Det er sluttidspunktet for Northsides musikprogram torsdag.

Dermed kan naboer og gæster hvile ørerne halvanden time tidligere end sidste år. 2018 var første år med torsdagsåbent på festivalen, og da hed sluttidspunktet 02.30 om torsdagen, og det gav problemer for nogle gæster og rekordmange naboklager.

Det giver mest mening at lave den torsdagsfest, som vores gæster og vores naboer gerne vil have.

John Fogde, talsmand for Northside

»Der er flere årsager til vores ændrede torsdagsprogram i år. Vi kunne se sidste år, at mange gæster gik tidligt hjem torsdag, og det var svært at holde på folk til den sidste koncert. Når man også indregner, at der var mange klager, så giver det mest mening at lave den torsdagsfest, som vores gæster og vores naboer gerne vil have,« siger John Fogde.

Status på billetsalget dagen før dagen lød på tæt på udsolgt.

»Min seneste melding er udsolgt torsdag og få partoutbilletter tilbage. Vi er tæt på udsolgt og regner med at blive 35.000 mennesker i Ådalen. Om vi får udsolgt inden åbningen, kan jeg ikke sige, men solskin kan godt sætte yderligere gang i billetsalget,« siger John Fogde.

Han vurderer, at billetsalget er på linje med sidste års billetsalg, men under 2017-året, hvor der blev udsolgt allerede i april, men i Northside-historien betegnes 2017 også som et helt særligt år, da festivalen havde to af de største på plakaten, Radiohead og Frank Ocean, og derudover var det også europæisk kulturbyår.

Musikalsk har der også i år været aflysninger - foreløbigt to i form af svenske First Aid Kit og tyske Alice Merton, som erstattes af Oh Land og aarhusianske Liss.

»Vi får desværre aflysninger hvert år, og det er vildt ærgerligt, for vi ved, at der er gæster i år, der har købt billet for bl. a. at se First Aid Kit, men når det er sagt, har vi fundet to rigtig gode erstatninger i Oh Land, der er aktuel med nyt album, og Aarhusbandet Liss, der netop har spillet på Spot Festival, hvor der var så mennesker, at man ikke kunne komme ind. Liss er desuden på vej med en masse ny musik, som jeg personligt glæder mig meget til at høre,« lyder det John Fogde dagen før dagen.

Og dagen før dagen er som bekendt valgdag, der afslutter fire ugers valgkamp. Ifølge John Fogde har valget dog ikke påvirket Northside-planlægningen.

»Vi havde frygtet, at folketingsvalget havde ligget oven i festivalen, men det gør det heldigvis ikke, så det har ikke påvirket vores planlægning. Og vi bruger også lejligheden til at fejre valget med en forfest på Train onsdag aften med DJs og livemusik, hvor man også kan få armbånd på,« lød det onsdag middag fra John Fogde.

Sidste år fik op mod 2.500 gæster armbånd på ved forfesten, og det er med til at tage en del af presset ved indgangen i de første timer, når festivalen åbner.

Torsdagens program åbner med amerikanske Hop Along kl. 14 og slutter som nævnt med Tama Impala, der stopper kl. 00.45. Fredag og lørdag spiller musikken på Northside som sidste år til kl. 02.30.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen