Grønt lys til stor legeplads i fredet område i Aarhus

Fredningsnævnet har godkendt Aarhus Kommunes plan om en 3.000 kvm. stor legeplads i den fredede Botanisk Have i Aarhus. Det nye legeområde ventes klar i september.

Artiklens øverste billede
Botanisk Have blev fredet i 2017, og Fredningsnævnet har derfor skullet godkende planerne om legepladsens størrelse, udformning og placering. Illustration: Aarhus Kommune

Midt i Botanisk Have og tæt på to af Aarhus’ største seværdigheder, Den Gamle By og Væksthusene, vil Aarhus Kommune nu etablere en 3.000 kvm. stor legeplads.

Botanisk Have blev fredet i 2017, og Fredningsnævnet har derfor skulle godkende planerne om legepladsens størrelse, udformning og placering. Den godkendelse er nu i hus.

»Botanisk Have er en af vores ældste og vigtigste parker, og jeg er stolt over, at vi har designet en legeplads, som lever op til de tårnhøje krav, parkens historie stiller. Alle aarhusianere uanset alder kan godt begynde at glæde sig til denne legeplads, som har potentiale til at blive et af Aarhus’ nye grønne samlingssteder,« siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Sådan skal legepladsen i Botanisk Have indrettes. Illustration: Aarhus Kommune

På legepladsen kommer der bl.a. en svævebane, en karrusel, gynger og en vandåre. Men legepladsen bliver mere end et sted for familiens yngste medlemmer. Legepladsen indpasses i de omkringliggende grønne omgivelser, og der bliver anlagt skov- og plukkehave og små grønne opholdslommer bl.a. med et labyrintspil.

Arbejdet med at etablere legepladsen går for alvor i gang i næste uge, og målet er en indvielse i begyndelsen af september. Gummibelægning bliver en del af legepladsen, og det stiller krav til tørvejr i perioder af anlægsfasen. Derfor er den endelige dato for færdiggørelse ikke på plads.

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen