Aarhus mangler hjælpere til valget

Borgerservice i Aarhus Kommune mangler frivillige til at bistå på valgstederne ved de kommende valg til Europa-Parlamentet og valget til Folketinget i juni. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Få dage før selve afstemningen vil finde sted på 47 valgsteder rundt om i Aarhus Kommune har i alt 260.000 vælgere fået tilsendt et valgkort.

Men rigtig mange vælgere foretrækker dog stadig at selv at møde frem på valgstederne for at afgive deres stemme. Derfor håber Valgsekretariatet i kommunen på, at flere frivillig i de kommende dage vil melde sig til at være med til at løse opgaven.

»Vi mangler knap 300 frivillige, der vil være med at løfte opgaven på valgstederne til EU-valget. Aarhus er landets næststørste by, så det er faktisk en ganske stor ”by-event”, vi i byen her har gang i. Men vi skal nok blive klar i Aarhus, også til folketingsvalget i begyndelsen af juni. Her kan man i øvrigt fra den 24. maj tilmelde sig som frivillige hjælper til afviklingen af valget til Folketinget den 5. juni,« forklarer chefen for Borgerservice i Aarhus Kommune, Lene Hartig Danielsen, i pressemeddelelsen.

Den seneste opgørelse fra Valgafdelingen i Borgerservice i Aarhus Kommune viste mandag, at der mangler 284 frivillige til Europa-Parlamentsvalget på søndag 26. maj 2019.

Samtidig mangler man knap 670 tilforordnede til afviklingen af folketingsvalget om godt to uger. Mange af disse pladser hertil er dog først tilgængelige for frivillige fra den 24. maj, når de politiske partier har udpeget deres tilforordnede.

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen