Succesfuldt soldaterfirma begyndte i en lånt garage i Beder

Iværksættere havde engang både kontor og lager i en garage i Beder. I år kan virksomheden fejre rund fødselsdag og en årlig tocifret millionomsætning.

Artiklens øverste billede
Casper Pedersen (th.) og Kristian Juel Rasmussen har haft firmaet Grejfreak i 10 år. Foto: Casper Dalhoff

En weekend i 2008 satte de to venner Casper Østergaard Pedersen og Kristian Juel Rasmussen sig ind i en bil og kørte rundt på samtlige kaserner i Danmark for at hænge plakater op.

På plakaterne var reklame for hjemmesiden Grejfreak.dk - en virksomhed de to tidligere folkeskolekammerater havde etableret, hvor de ville sælge militærudstyr til soldater.

»Så loggede vi på om mandagen og var virkelig spændte på, om det hele bare sprang i luften, og om det mon væltede ind med ordrer,« siger Casper Østergaard Pedersen, der dengang var 21 år.

Det eksploderede ikke.

Når de andre tog på fredagsbar, tog vi til Beder og pakkede ordrer.

Casper Østergaard Pedersen og Kristian Juel Rasmussen

»Vi fandt ud af, som mange iværksættere nok gør, at det skal bygges lige så stille op. Den første måned fik vi måske 10 ordrer.«

Vokset støt

Langsomt byggede de en solid kundebase op, og i dag er firmaet vokset gevaldigt i størrelse. De seneste år er salget steget støt hvert år, og i år er omsætningen steget med omkring 65 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. I alt omsatte Grejfreak.dk sidste år for 15,8 mio. kr.

29. juni kan virksomheden fejre sit 10 års jubilæum. På de 10 år har Grejfreak vokset sig ud af Casper Østergaard Pedersens forældres garage, hvor de startede virksomheden, og nu ind i deres andet lager og showroom, der er 900 kvadratmeter. Senest har de også udvidet deres åbningstider, der nu strækker sig til klokken 22, for at imødekomme en større mængde ordrer.

Nej fra banken

Et halvt år før de to kammerater kørte på danmarksturné med plakater i bagagerummet, var Kristian Juel Rasmussen udsendt som soldat i Kosovo. I løbet af de knap fire år, han var i forsvaret og udsendt i Kosovo og Afghanistan, brugte han 30.000 kr. sammenlagt på udstyr. Hovedsageligt hos udenlandske webbutikker.

»Udstyret fra forsvaret er godt, men mange bliver lidt nørdede omkring det og ønsker at opgradere eller finde det, der passer bedst til dem selv.«

Derfra opstod idéen om at lave en dansk hjemmeside til de danske soldaters behov.

De to venner gik hurtigt i gang med en forretningsplan. I banken fik de dog et stort »nej« til lån til startkapital.

»Det passede ikke godt med, at det var lige efter finanskrisen,« fortæller Casper Østergaard Pedersen.

Derfor måtte han låne penge af sine forældre, mens Kristian Juel Rasmussen fik et banklån, som hans mor skulle kautionere for. Deres første lager blev også lavet hjemme i garagen hos Casper Østergaard Pedersens forældre i Beder.

»Vi kørte det sideløbende med vores studier og brugte en masse af vores fritid på det. Når de andre tog på fredagsbar, tog vi til Beder og pakkede ordrer.«

Casper Østergaard Pedersen har i dag en bachelor i internationalt salg og markedsføring fra Erhvervsakademiet, mens Kristian Juel Rasmussen har en uddannelse som maskiningeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus og siden har taget en overbygning i økonomi ved Aarhus Universitet.

Tid til at flytte hjemmefra

Efter seks år i garagen Beder flyttede Grejfreak i 2014 hjemmefra. Efterhånden er udvalget også blevet udvidet med andre former for udstyr end blot militærudstyr.

»Vi har fundet ud af, at salg af militærgrej alene ikke er nok for at nå den vækst, vi har planer om,« siger Casper Østergaard Pedersen.

Hvor medarbejderstaben før bestod af de to ejere og deres yngre brødre, er der i dag 38 medarbejdere. Det giver anledning til en helt ny form for rolle for de to ejere:

»Vi er gået fra selv at stå og pakke hver eneste ordre frem til de første 20.000 ordrer til, at vi nu leder og fordeler. Nu har vi også vores daglige gang med kollegaer og kunder, og det er da bestemt mere spændende.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.