Nu vælter det ind med terrortrusler mod American Airlines

Efter 14-årig piges anholdelse driver adskillige medløbere nu gæk med amerikanske flyselskaber.

Artiklens øverste billede
American Airlines udsættes for adskillige trusler forklædt som vittigheder efter anholdelsen af en 14-årige pige, der sendte en bombetrussel til flyselskabet.

Los Angeles

Det er efterhånden en velkendt sag, at bombesnak – selv hvis der er tale om vittigheder - efter terrorangrebet den 11. september kan udløse både bødestraf og anholdelse.

Det måtte - som tidligere beskrevet - en 14-årig pige fra Holland erkende, efter at hun søndag aften skrev følgende trussel til det amerikanske flyselskab American Airlines på Twitter:

"Hej mit navn er Ibrahim, og jeg er fra Afghanistan. Jeg er en del af al-Qaeda og den 1. juni gør jeg noget rigtigt stort. Farvel."

Anholdt i Rotterdom

Beskeden fra pseudonymet @QueenDemitrax_ udløste prompte et svar fra American Airlines, som via egen Twitter-konto skrev:

"Sarah, vi tager disse trusler meget seriøst. Din IP-adresse og detajler vil blive sendt til sikkerhedsfolk og FBI."

Kort efter var den 14-årige pige, som i virkeligheden hedder Sarah, anholdt i sin hjemby Rotterdam, bekræftede politiet i byen.

Trusler og vittigheder

Man skulle umiddelbart tro, at udstilling og omtale af den slags dumheder ville afskrække andre unge fra at gøre det samme.

Men det er ingenlunde tilfældet, skriver Washington Post.

Tværtimod.

Det strømmer nemlig ind med lignende trusler mod både American Airlines og - underligt nok - Southwest Airlines, som ikke er indblandet i den aktuelle sag.

"Arresterer I mig nu?"

”Bomben går af om tre timer,” lyder den kortfattede besked fra en Alden Fernandez (@AldoFernz) til American Airlines.

”Jeg har en bombe under det næste fly, der letter,” skriver ”Army Jacket” (@ShyyLicious).

“Løslad hende, ellers bomber jeg jeres hovedkvarter. Arresterer I mig nu?”, lyder det fra ”admrl. Anonymous” (@nonfreak).

”Jeg bager rigtig gode tærter, og mine venner kalder mig ’the bomb’. Må jeg stadig flyve?”, spørger ”Kale” (@KalenRiley10).

”I ser virkelig ikke ud til at bekymre jer om, at jeg er ved at bombe jeres fly, som er på vej mod Paris,” skriver Allie (@ComedyBatman).

FBI på overarbejde

Og sådan fortsætter det i en lind strøm på begge flyselskabers Twitter-konti.

Caitlyn Dewey, en kvindelig blogger fra Washington Post, bemærker, at det vil komme til at koste mange arbejdstimer hos FBI – og mange penge fra skatteborgerne - at efterforske de mange nye sager.

Hun understreger dog, at sagerne naturligvis skal behandles på samme måde som med Sarah fra Rotterdam.

Kyniske internettrolde

Bloggeren mener i øvrigt, at de mange copycats og medløbere i den aktuelle sag er med til at ødelægge det for de mange, og at de i øvrigt bekræfter den forskning, som fastslår, at onlinedebatter og sociale medier ofte plages af kyniske, sadistiske og hadefulde fjolser, de såkaldte internettrolde.

Til gengæld er hum mere medfølende overfor den 14-årige Sarah:

”Hun er nok bare en teenager, der udgyder mundrette idiotier ind i tomrummet, som så mange teenagere før hende,” skriver hun.

"Det var en vittighed"

Hovedpersonen, som satte hele lavinen i gang, fortrød i øvrigt hurtigt sin handling med flere desperate Twitter-opdateringer:

"For fanden, det var en joke." "Jeg er ked af det. Jeg er bange nu." "Det var en vittighed, og det var min veninde, ikke mig. Tag hendes IP-adresse, ikke min." "Jeg er ikke fra Afghanistan," skrev hun blandt andet fra den nu lukkede konto på Twitter.

Det er i øvrigt langt fra første gang, at en sag om lufthavnssikkerhed og bombesnak har skabt furore på Twitter.

Flere lignende sager

En af de mest omtalte sager handler om Paul Chambers, som en kold vinterdag i januar 2010 bandede over sneen. Den truede nemlig med at lukke den nordengelske lufthavn i Doncaster og dermed hans kommende rejse til Irland.

”Robin Hood-lufthavnen er lukket. I har en uge og lidt mere til at fikse det,” skrev Paul Chambers i en frisk Twitter-opdatering og tilføjede:

”Otherwise I’m blowing the airport sky high!!”

Ingen øvrige anholdelser

Truslen om at sprænge lufthavnen i luften blev imidlertid taget alvorligt af de britiske myndigheder. En uge efter blev Paul Chambers nemlig anholdt på sit kontor og dømt efter den britiske anti-terrorlovgivning.

Det førte til tusindvis af lignende trusler fra brugere, der tilføjede hashtagget ”IAMSpartacus”, som refererence til Stanley Kubricks film fra 1960, om slaven Spartacus, som indledte det såkaldte spartacusoprør mod romerne år 73 f. Kr.

De næsten 10.000 beskeder fik ved den lejlighed ikke politiet South Yorkshire til at skride til flere anholdelser.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.