108 savnes efter mudderskred i USA

Voldsomt mudderskred tæt på storbyen Seattle kan have taget livet af flere end hidtil antaget.

Artiklens øverste billede
Sådan ser dele af byen Oso ud i staten Washington efter lørdagens voldsomme mudderskred, som forvandlede mange huse til pindebrænde.

Los Angeles

Listen over savnede personer efter lørdagens kæmpemæssige mudderskred ved landsbyen Oso i staten Washington på den amerikanske vestkyst omfatter nu 108 personer.

Det oplyser de lokale myndigheder, og derfor er der frygt for, at dødstallet kan stige dramatisk fra de nuværende otte registrerede omkomne.

Sådan ser dele af byen Oso ud i staten Washington efter lørdagens voldsomme mudderskred, som forvandlede mange huse til pindebrænde.

30 huse udslettet

Ulykken blev udløst, da et stort mudderskred ramte og begravede en række huse og en vej nordøst for storbyen Seattle.

Skredet menes at have været 2,5 kilometer bredt og ca. 40 meter dybt, og de flydende muddermaser smadrede hurtigt 30 huse og medførte evakueringer af småbyer, der ligger i nærheden af den kollapsede mudderskrænt.

Listen over savnede personer er baseret på baggrund af egne indberetninger fra pårørende, og derfor er det langt fra givet, at alle 108 personer er omkommet i mudderbølgerne.

"Total destruktion"

Myndighederne håber og forventer, at listen over savnede personer vil blive kortere, men naturkatastrofen synes uden tvivl værre end hidtil antaget.

En væg af mudder rev sig løs i et fatalt skred i nærheden af landsbyen Oso i staten Washington på den amerikanske vestkyst.

Mudderskredet blev sandsynligvis udløst, fordi Stillaguamish-floden havde ædt sig ind på en kunstig bjergvæg og destabiliseret fundamentet.

”Der er tale om en total destruktion.  Det er helt utroligt. Det minder mest af alt om, hvordan der ud, når en tornado har raseret et område,” siger sherif Ty Trenary fra Snohomish County, til tv-stationen CNN.

Landsby hårdest ramt

Snohomish County omfatter landsbyen Oso, som blev hårdest ramt, og som blot har 180 indbyggere.

Med de mange savnede er det endnu uvist, hvor mange af byens borgere, der er omkommet i mudderskredet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen