Kerry: Arabere vil finansiere Syrien-angreb

Arabiske lande tilbyder at betale regningen for et amerikansk angreb på Syrien, siger Kerry.

Artiklens øverste billede
Kerry og andre ledere i præsident Barack Obamas administration er i øjeblikket i gang med at prøve at overbevise Kongressen om, at den skal stemme for, at USA kan gennemføre et angreb på Syrien.

Det er ikke gratis at sende missiler og måske også fly med bomber mod mål i Syrien, men USA har fået tilbudt en økonomisk håndsrækning fra arabiske lande.

Det siger John Kerry, USA's udenrigsminister.

- Angående sagen om at arabiske lande tilbyder at bære omkostningerne og at assistere, så er svaret ja, det gør de, sagde Kerry onsdag aften i Repræsentanternes Hus i Washington, hvor han blev udspurgt om Syrien-krisen af kongresmedlemmer fra Husets udenrigskomité.

- Tilbuddet er, sagde Kerry, "ret betydeligt".

Ingen taler om det

- Nogle af dem har sagt, at hvis USA er klar til at gøre det hele på samme måde, som vi før har gjort andre steder, så vil de påtage sig de økonomiske omkostninger. Så dedikeret er de til det her, sagde Kerry, der dog tilføjede:

- Men det er selvsagt ikke noget, der ligger i kortene, og ingen taler om det. Men de taler alvorligt om at få dette stykke arbejde udført.

Kerry og andre ledere i præsident Barack Obamas administration er i øjeblikket i gang med at prøve at overbevise Kongressen om, at den skal stemme for, at USA kan gennemføre et angreb på Syrien på grund af det påståede angreb med kemiske våben den 21. august i den syriske hovedstad, Damaskus.

USA siger, at Syriens præsident, Bashar al-Assads, regime stod bag angrebet, der ifølge amerikanske efterretningsrapporter dræbte 1400 mennesker.

Ingen landtropper

Onsdag aften mødes Senatets udenrigskomité for at drøfte og måske også stemme om et forslag, der åbner for et angreb.

Det forslag, der ligger på bordet, vil give Obama-administrationen 60 dage til en militæroperation, og den kan så forlænges med yderligere 30 dage.

Men teksten siger også, at der ikke skal bruges landtropper.

Senatet har tidligere onsdag drøftet resolutionsforslaget, som den republikanske veteran John McCain tilsyneladende ikke er tilfreds med, da det efter hans mening ikke er vidtgående nok.

Kongressen består af Senatet og Repræsentanternes Hus.

/ritzau/AFP

Andre læser

Mest læste

Del artiklen