Annonce
USA

Vred Obama: Det er en skamfuld dag

Et i forvejen udvandet kompromisforslag om en strammere våbenlov blev forkastet af Senatet.

Los Angeles

”Alt i alt var dette en ret skamfuld dag for Washington.”

USA’s præsident, Barack Obama, gjorde intet for at skjule sin vrede, da han på et pressemøde i Det Hvide Hus onsdag kritiserede Kongressen for at afvise et forslag om en strammere våbenlov.

”Før eller senere får vi færdiggjort arbejdet. Før eller senere gør vi det rigtige. Mindet om Newtown-børnene forlanger det. Det samme gør det amerikanske folk,” lød det fra præsidenten, som var flankeret af flere pårørende til ofre for Newtown-skolemassakren, hvor 26 mennesker mistede livet.

Ved hans side stod også den tidligere kongrespolitikker Gabrielle Giffords, der for to år siden blev alvorligt såret af en bevæbnet gerningsmand.

Forslag nedstemt

Vreden skyldtes, at et i forvejen udvandet kompromisforslag mellem en række demokrater og republikanere onsdag kun opnåede 54 ud af de nødvendige 60 stemmer i Senatet.

Dermed led præsidentens bestræbelser på at stramme våbenloven et alvorligt skibbrud.

Forslaget skulle blandt andet lukke smuthullerne i de baggrundstjek, der skal sikre, at psykisk ustabile mennesker og kriminelle ikke kan købe våben. Men det kunne ikke samle de nødvendige stemmer. 

Kort efter afviste Senatet også Obamas forslag om forbud af halvautomatiske våben og store magasiner.

Hug til våbenlobby

Selvom Barack Obamas partifæller sidder på flertallet i Senatet, valgte enkelte demokrater i den 100-mand store forsamling alligevel at følge republikanerne, som er imod stramninger på området.

Obama beskyldte blandt USA's magtfulde våbenlobby for med "fuldt overlæg" at have "løjet" i debatten for at forpurre planerne.

Trods modgangen lovede han samtidig at kæmpe indædt videre for stramninger på området.

Blodige hændelser, der påvirkede våbenlov

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Hvilken verden lever Zuckerberg mon i?

Ingen bare bryster, men gerne påstande om, at Holocaust aldrig fandt sted. Mark Zuckerberg må komme til fornuft.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her