Texaner fik 20 års fængsel for terrortrusler

En 30-årig mand fra Texas fik lang fængselsstraf for at have planlagt terroraktioner.

Artiklens øverste billede
Under retssagen erkendte Bujol, at han ønskede at forlade USA for "at blive en bedre muslim", men han afviste anklagen om, at han ønskede at slutte sig til en militant gruppe. Foto: AP

En 30-årig mand fra Texas, der har konverteret til islam, blev torsdag dømt til 20 års fængsel for at have planlagt terroraktioner.

Barry Walter Bujol jr. blev pågrebet i maj 2010, efter han viste falsk legitimation i et forsøg på at snige sig om bord på et fragtskib i Houston.

Skibet skulle til Algeriet, og under en afhøring har Bujol oplyst, at han ønskede at rejse til Yemen for at slutte sig til militante muslimer. Ifølge FBI havde han tre gange tidligere forsøgt at rejse fra USA til Mellemøsten, men hver gang blev han standset.

En bedre muslim

Efterforskningen har afdækket, hvordan han kommunikerede med den radikale islamist Anwar al-Awlaki via e-mail. Gentagne gange ytrede han ønske om at deltage i hellig krig mod amerikanske mål.

Anwar al-Awlaki, der blev født i USA, blev i september 2011 dræbt under et amerikansk droneangreb i Yemen.

Under retssagen erkendte Bujol, at han ønskede at forlade USA for "at blive en bedre muslim", men han afviste anklagen om, at han ønskede at slutte sig til en militant gruppe.

Et tryggere sted at leve

Torsdag faldt dommen på 20 års fængsel. 15 år for planlægning af terroraktioner mod amerikanske mål og fem år for brug af falske identitetspapirer.

- Vi tager ikke let på sager, der har med den nationale sikkerhed at gøre. Denne sag og den succesfulde måde, den er løst på, viser vores vilje til at gøre samfundet til et tryggere sted at leve, siger den offentlige anklager Kenneth Magidson.

I Bujols hjem fandt politiet belastende materiale. Blandt andet en video på hans computer, hvor han fortæller sin kone, at han sandsynligvis ikke ville se hende igen i dette liv, fordi han ville i hellig krig.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen