Tre sigtet for terrorplan mod Obama-kontor

Amerikansk politi sigter demonstranter for at ville angribe Chicagos borgmester og Obamas valghovedkvarter.

Artiklens øverste billede
Brent Vincent Betterly fra Oakland Park i Florida er en af de tre arresterede. Foto: AP

Tre mænd havde planer om at udføre en række terrorangreb i Chicago, blandt andet mod præsident Barack Obamas valghovedkvarter.

Det siger anklagemyndigheden i Chicago efter, at amerikansk politi har anholdt en gruppe demonstranter under ransagning af en lejlighed i byen.

- Personerne, vi har sigtet i denne efterforskning, er ikke fredelige demonstranter. De er indenlandske terrorister, siger statsanklager Anita Alvarez på et pressemøde.

Brandfarlige anordninger

Hun tilføjer, at de tre anholdte - en mand på 20 år og to på 24 år - også havde planer om at angribe borgmester Rahm Emanuels hjem samt fire politistationer og en række patruljevogne.

Af retsdokumenterne fremgår det, at de tre angiveligt ville angribe de udvalgte mål med "brandfarlige anordninger", skriver avisen Chicago Tribune.

Ifølge dokumenter og kilder, som avisen har haft adgang til, kommer anholdelserne efter en månedlang efterforskning af en gruppe, der mistænkes for at fremstille såkaldte molotovcocktails - simple brandbomber, der oftest fremstilles ved at fylde en flaske med benzin.

Anholdelserne sker forud for Natotopmødet i Chicago, som har fået myndighederne til at skærpe sikkerheden i byen.

Hjemmebrygget øl

De sigtedes advokater siger, at de tre mænd er almindelige demonstranter ved Natotopmødet, og at det udstyr, politiet har beslaglagt, skulle bruges til at lave hjemmebrygget øl.

- Vi mener, at dette er en måde at opbygge fordomme om folk, der gør brug af deres ytringsfrihed, siger forsvarer Michael Deutsch ifølge Chicago Tribune.

De tre sigtede er nu varetægtsfængslet. Anklagemyndigheden bad om, at kautionen skulle fastsættes til fem millioner dollar for hver af dem, men dommeren besluttede at sætte den til 1,5 millioner dollar.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen