Målløs præsidentkandidat: "Ups. Undskyld"

Rick Perry kunne i en live tv-debat ikke huske, hvilke tre regeringskontorer han vil nedlægge.

Artiklens øverste billede
Republikanske Rick Perry (tv) kunne ikke huske hvilke regeringskontorer, han vil nedlægge. Det gav pinlig tavshed i 53 sekunder, inden han måtte sige "Ups. Undskyld". Foto: AP

I 53 sekunder stod den amerikanske præsidentkandidat Rick Perry rådvild og kiggede på sine fingre, sine noter og frem og tilbage i lokalet.

Men 53 sekunder gav intet resultat i den live-transmitterede tv-debat onsdag aften, hvor de republikanske præsidentkandidater mødte hinanden.

”Den tredje kan jeg ikke. Ups. Undskyld,” sagde Rick Perry ifølge New York Times

Forinden havde den amerikanske præsidentkandidat forklaret, hvilke regeringskontorer han gerne ville nedlægge.

”Det er regeringskontorer, der er væk, når jeg kommer,” sagde Rick Perry og gjorde klar til at fortælle befolkningen og sine modkandidater, hvad han ville nedlægge.

”Handel, uddannelse og –hvad er den tredje? Lad os se,” sagde Rick Perry, mens han ledte desperat efter svaret.

Men svaret kunne han ikke komme i tanke om, og de republikanske vælgere kunne i løbet af de 53 sekunder undre sig over, om Rick Perry er svaret på deres store spørgsmål: Hvem kan slå Barack Obama i 2012.

TV: Se optrinnet her

53 afgørende sekunder

Det vides ikke om republikanerne blev meget klogere på det spørgsmål, da Rick Perry efter adskillige minutter kom i tanke om, hvilke regeringskontor han vil nedlægge.

"Forresten så var det Energidepartementet, som jeg ledte efter før," sagde Rick Perry i en indskydelse.

Den genvindelse af hukommelsen ændrer dog ikke ved, at Rick Perrys pinlige episode ifølge New York Times forstærker et billede af en kandidat, der har været udsat for kritik af sine debatevner.

Hovedpersonen selv mente dog, at den lille forglemmelse ikke måtte fjerne fokus fra vigtigere ting.

”Ja, det var pinligt. Selvfølgelig var det det. Men det er vigtigere, at folk forstår, at det, der betyder noget, er vores konservative principper og ikke en lang opremsning af departementer, jeg vil afskaffe,” sagde Rick Perry ifølge Washington Post.

Alligevel havde forglemmelsen tiltrukket sig en betragtelig del opmærksom, og en af George W. Bush medarbejdere var ude med sin analyse af situationen.

”Det menneskelige modstykke til rumfærgen Challenger,” konkluderede Mark McKinnon ifølge New York Times med reference til den amerikanske rumfærge, der på sin 10.mission eksploderede blot 73 sekunder efter start.

Og en republikansk spindokor kunne efterfølgende sætte spørgsmålstegn ved, om de 53 sekunders tavshed og fumlen bliver afgørende for Rick Perrys chancer for at blive præsident.

”Jeg tror, det største spørgsmål lige nu er, hvorvidt han kan rejse nogle særlige penge. En donorstrejke vil totalt invalidere det, der er tilbage af hans kampagne ” sagde Mike Murphy.

Herman Cain svarede på beskyldninger

I den to timer lange debat var det ellers forventet, at det var Herman Cain, der ville tiltrække sig mest opmærksomhed.

Han har været under flere anklager for sex-chikane, der skulle være foregået, mens han var chef for USA's nationale restaurantforbund i 1990'erne, og debatten startede også med at forholde sig til anklagerne.

Han blev bedt om at svare på, hvordan vælgerne skal vurdere hans karakter, før de tager stilling til, om han skal være præsidentkandidat.

”Det amerikanske folk fortjener bedre, end at man bliver dømt i den offentlige opinion på baggrund af ubegrundede beskyldninger,” sagde Herman Cain ifølge washingtonpost.com, og det blev besvaret med flere klapsalver.

”Jeg sætter pris på min integritet mere end nogen anden, og for hver person, der kommer med falske anklager, er der tusinde, der vil sige, at den slags aktivitet aldrig er kommet fra Herman Cain,” sagde præsidentkandidaten.

Ved onsdagens debat var der otte republikanske præsidentkandidater, der debatterede.

null

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.