Tusinder af hjem bliver oversvømmet

Netop nu bliver tusindvis af huse oversvømmet i Louisiana og Mississippi. Og det sker med vilje.

Artiklens øverste billede

Titusinder af hjem og store landbrugsarealer er ved at blive oversvømmet af op til syv meter vand langs Mississippi-floden i det sydlige USA.

Det sker, efter at myndighederne i staterne Louisiana og Mississippi har åbnet for sluserne i dæmningen Morganza Spillway et par hundrede kilometer for storbyen New Orleans i et forsøg på at forhindre store oversvømmelser og ødelæggelse i netop New Orleans og nabobyen Baton Rouge.

Åbningen af sluserne i Morganza Spillway begyndte lørdag eftermiddag og sker gradvist i takt med at "en mur af vand" passerer i Mississippi.

To gange Sjælland

Myndighederne anslår, at der kommer til at stå helt til 7,6 meter vand på de oversvømmede områder, der kan blive på størrelse med to gange Sjælland.

Vandstanden i Mississippi-floden har været konstant stigende de senere uger efter store regnmængder i det nordlige USA. Vandstanden er søndag fem meter over normal vandstand i New Orleans, hvor diger er cirka seks meter høje.

Ved at oversvømme områder nord for New Orleans håber myndighederne, at de kan forhindre en katastrofen værre end den, der ramte New Orleans under orkanen Katrina i 2005.

- Vi anvender enhver mulighed, vi har i vort system, for at kontrollere vandstanden i Mississippi, siger chefen for den militære del af redningsarbejdet, general Michael Walsh.

Flere end 25.000 mennesker er evakueret fra de områder, der i de kommende dage bliver oversvømmet.

Historisk høj vandstand

Vandstanden i Mississippi er i øjeblikket historisk høj adskillige steder, og den ventes at stige yderligere.

I byen Vicksborg i staten Mississippi ventes vandstaden at nå sit højeste den 19. maj, hvor den vil være 17,5 meter. Det er en meter højre end den hidtidige rekord fra 1927, hvor den godt 3700 kilometer lange Mississippi-flod også løb over sine breder mange steder.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen