Osama-drab blev optaget på video

Særlige kameraer på elitesoldaternes hjelme optog Al Qaida-lederens sidste minutter.

Artiklens øverste billede

Oplysninger om, hvad der skete i Osama bin Ladens gemmested, da han blev dræbt af amerikanske elitesoldater, bliver mere og mere detaljerede.

Der har længe været forlydender om, at aktionen mod terrorlederens bolig i Abbottabad blev optaget på video.

Hjelme med kamerarer

Fredag oplyser flere store amerikanske tv-stationer, at der også inden døre blev optaget videoer af selve aktionen.

Ifølge tv-stationen CBS og CNN siger kilder tæt på efterforskningen, at aktionen optaget med små kameraer, som hver enkelt af de 25 involverede marinesoldater bar under angrebet.

Militærfolk og embedsmænd er i øjeblikket ved at gennemgå samtlige videoer for at rekonstruere et mere præcist billede af, hvordan angrebet forløb.

Ifølge CBS fandt den eneste ildkamp sted ved bygningens gæstehus, hvor en af Osama bin Ladens sendebud åbnede ild og hurtig blev dræbt.

Første møde ved trappeopgang

Ingen i hovedbygningen var bevæbnet, selvom der beviseligt var våben i bygningen.

Marinesoldaterne så første gang Al Qaida-lederen, da han stak hovedet ud fra 3. sal ved en trappeopgang. Soldaterne skød mod ham, men ramte forbi.

Osama bin Laden fortrak herefter til sit soveværelse. Den første marinesoldat, som entrerede lokalet, hev fat i terrorlederens døtre og hev dem til side.

Da den næste soldat ved døren blev til gengæld angrebet af Al Qaida-lederens kone, som enten af egen fri vilje stormede mod soldaten eller blev skubbet i retning af ham.

Fem-seks stillbilleder

Soldaten skubbede hende herefter til side og skød hovedpersonen i brystkassen. En tredje soldat skød næsten samtidig terrorlederen i ansigtet.

Den demokratiske politiker Dutch Ruppersberger, som repræsenterer delstaten Marylands andet distrikt i Repræsentanternes Hus, er en af de få politikere, som har set stillbilleder af den afdøde terrorleder.

”Der er omkring fem-seks billeder. Der er tale om enkelte kropsbilleder. Har var iført en hvid undertrøje og en mørk slåbrok,” siger han til CBS.

Ifølge tv-stationens oplysninger blev den efterfølgende ransagning også optaget ned til mindste detalje. Og her fandt man som tidligere beskrevet omfattende materiale med planer om fremtidige angreb.

Undren over lager

”Han opbevarede alle informationer og beholdt alle data, computere, hukommelseskort og det er hvad, vi undersøger nu. Det er tydeligt, at hans fokus helt klart var USA,” siger Dutch Ruppersberger.

Der tilsyneladende er stor undren over, hvorfor terrorlederen lod alt ligge fremme i sit gemmested.

Måske var det fordi, han var overbevist om, at USA aldrig ville fange ham.

LÆS OGSÅ: Sådan slørede bin Laden sine e-mails

Andre læser

Mest læste

Del artiklen