Falske Navy Seal-soldater myldrer frem
Beretninger om pumpede stålmænd, som dræbte bin Laden, har givet mange en god idé.
"De er intelligente, fleksible, dygtige til samarbejde, og så skal de være i stand til at modstå et massivt pres. Desuden skal de også være aggressive og ikke tøve med at slå ihjel - det er vigtigt, at de har en psyke, som kan dosere den energi, de har."
Sådan lød ordene fra den tidligere danske jægersoldat Thomas Rathsack om den gruppe elitesoldater, som var med til at dræbe Osama bin Laden.
LÆS OGSÅ: Stålmænd likviderede bin Laden
Gruppen hedder U.S. Navy SEAL Team Six, og siden aktionen i Pakistan den 1. maj er der tilsyneladende kommet flere Navy Seal-soldater.
Eks-soldat afslører bedragere
I hvert fald påstår markant flere, at de har tilhørt gruppen. Det fortæller den tidligere Navy Seal-soldat Don Shipley til ABC News.
Han er en af de få, som har adgang til en database med alle nuværende og tidligere Navy Seal-soldater, og han har gjort det til sit livsværk at afsløre bedragere.
Don Shipley får elektroniske beskeder, hver gang det er blevet registreret på nettet, at nogen har påstået, at de har været en del af Navy Seal.
Kan ikke følge med
Mens det før den 1. maj skete 15-20 gange, er der nu dobbelt så mange, som dagligt påstår at have arbejdet som elitesoldat.
"Jeg kan ikke følge med i antallet af bedrageriske påstande og falske Seals. Det er mænd, som ikke engang har overvejet dette arbejde, der kommer frem i lyset, og vi knalder dem så hurtigt, som vi kan," siger Don Shipley til ABC News.
Senest er en præst i Newville, Pennsylvania blevet afsløret i sit bedrag.
Troede at præst var i Navy Seal
Igennem fem år troede hans sognebørn, at Jim Moats var en tidligere Navy Seal-soldat, som havde kæmpet under Vietnamkrigen.
Da en lokalavis besluttede at sætte fokus på indbyggere i staten, som havde tjent i Navy Seal, optrådte præsten i en artikel, hvor han berettede om sine oplevelser.
Han skulle bl.a. have været udsat for såkaldt "waterboarding", hvor vand hældes ned over en klud over ansigtet for at simulere drukning. Samtidig fortalte han, at han var blevet forflyttet til køkkentjeneste pga. dårlig opførsel.
Historier fra film
Don Shipley kunne dog hurtigt konstatere, at præsten hverken havde været i kamp eller i Vietnam - og slet ikke i Navy Seal.
Samtidig viste det sig, at historierne om "waterboarding" og køkkentjeneste stammede fra henholdvis Steven Seagal-filmen "Under Siege" og "G.I. Jane" med Demii Moore.
Præsten måtte efterfølgende gå til bekendelse til i samme lokalavis, hvor han fortalte, at det havde været hans drøm at være blandt de hårdtpumpede stålmænd.
LÆS OGSÅ: Avis: Pakistan tillod Osama-aktion