USA

Rifler på gaden under Obama-tale

For tredje gang på under en uge har våbentilhængere medbragt skydevåben til møder med Obama. I Arizona havde en mand taget en halvautomatisk riffel med til demonstration.

Det er lovligt at gå med våben i den amerikanske delstat Arizona.

Og det følte mindst to mænd sig mandag kaldet til at gøre ikke langt fra en tale med den amerikanske præsident Barack Obama.

»Fordi det er tilladt. Her i Arizona har jeg stadig nogle frihedsrettigheder,« forklarede en sort yngre mand i hvid skjorte og slips – og med en halvautomatisk riffel over sin skulder.

På sit ben havde han desuden en pistol, oplyser flere amerikanske medier.

Tredje gang

Selvom det er lovligt at vise sine våben frem, så havde flere betjente dog – ifølge CNN – et skarpt øje på manden.

Det er tredje gang på under en uge, at våbentilhængere har medbragt åbenlyse våben til demonstrationer afholdt nær møder med Barack Obama.

Sidste tirsdag blev en mand anholdt i New Hampshire med en ulovlig pistol ved en demonstration, mens en anden mand havde en lovlig pistol spændt om sit ben med til samme møde.

»Frihedens træ må fra tid til anden vandes med tyranners og patrioters blod,« stod der på pistolmandens skilt – et citat fra USA’s tredje præsident, Thomas Jefferson, der stod bag ordene om mange af de grundlæggende amerikanske frihedsrettigheder.

Vil beholde våben

Våbentilhængerne frygter, at Obama vil forbyde eller begrænse retten til at bære våben, således som den er beskrevet i tillægget til forfatningen.

Det har ført til en stigning i antallet af solgte våben, efter at Obama blev valgt som præsident i november sidste år.

I en periode var der i flere stater også udsolgt af ammunition.

null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Aarhus' historie

Serie: Aarhus fra A til Å. I dag A

I dag skal vi have Árós anlagt – og i løbet af mange følgende hundreder af år givet byen nye navne. Vi skal også se på byens symbol – byvåbenet.
Annonce
Aarhus sådan set
Debatindlæg

Debat: Tag ansvar for egne handlinger – også på internettet

Signe Bøgevald Hansen, politisk formand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus
Kampen mod ufrivillig deling af private billeder er en frihedskamp. For friheden eksisterer ikke for den, der ufrivilligt for delt private billeder, hvis vi ikke tager ansvar for vores egne handlinger

Debat: Ghettoplanen er udtryk for politisk afmagt

Malene Møller Hall, bestyrelsesmedlem Liberal Alliances Ungdom Aarhus, Skovvej 16

Debat: Højhuspolitikkens fallit er nu bevist i Aarhus

Rune Fink Isaksen, arkitekt og byplanlægger MAÁ
Med byrådets tilladelse til opførelse af højhuset til Systematic ved Brabrandstien er det fastslået, at magthaverne lader hånt om byens ødelæggelse og borgernes demokratiske ret til indflydelse på planlægningen.
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her