Forsvundet guvernør havde en fræk aftale

South Carolinas guvernør, Mark Sanford, indrømmede onsdag at han har en affære med en argentinsk kvinde, og at det er årsagen til, at han har været forsvundet i en uge.

Artiklens øverste billede
Presseopbudet var enormt, da en tårevædet Mark Sanford gik offentligt til bekendelse og fortalte, at hans uugelange forsvindingsnummer skyldtes en affære med en argentinsk kvinde. Foto: AP/Wade Spees

Den republikanske toppolitiker forsvandt den 18. juni uden at give hverken sin familie eller sine medarbejdere besked om, hvor han var.

Onsdag dukkede guvernøren så op og indrømmede på en pressekonference, at han var rejst til Buenos Aires for at besøge en argentinsk kvinde, som han har haft en affære med i et års tid.

- Jeg har været min kone utro, sagde en tårevædet Sanford.

Delvis tilbagetrækning

Han meddelte også, at han træder tilbage som formand for republikanernes guvernørforening. Der var imidlertid ikke nogen meldinger om, hvorvidt han vil træde tilbage som guvernør.

Sanford har været nævnt som mulig republikansk præsidentkandidat i 2012.

Hans forsvinden har været genstand for stor opmærksomhed fra medierne og skarp kritik fra politikere i South Carolina, der mener, at han har svigtet sine forpligtelser i delstaten.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen