*

USA

Billeder fra Californien: Dødelige flammer har forårsaget massive ødelæggelser

Journey’s End Mobile Home Park, hvor Jessica Tunis mor boede, er brændt ned. Foto: AP/Eric Risberg

»Hun siger, hun kan ikke komme ud. "Der er ild over alt. Ild udenfor. Jeg kan ikke komme ud af mit hus." Og jeg hører røgalarmerne. Og hun hoster. Jeg fortæller hende, at jeg elsker hende, og hun siger, at hun kommer til at dø.«

Jessica Tunis med papiret, hvorpå hun efterlyser sin savnede mor. AP/Eric Risberg
Jessica Tunis gengav telefonsamtalen over for nyhedsbureauet AP, mens hun i sine hænder holdt en stak A4-papirer. På hvert papir var der trykt et telefonnummer og et billede af hendes mor, Linda Tunis, der smilede til fotografen. Ovenover stod der "Savnet".

Forbindelsen røg, efter Jessica Tunis havde råbt til sin mor, at hun skulle forlade hjemmet. Efterfølgende ringede hun 911 og delte sin mors billede på sociale medier.

»Ved nogen, om Journey’s End Mobile Home Park blev evakueret, før det brændte ned? Jeg kan ikke finde min mor,« skrev hun ifølge nyhedsbureauet.

Opslaget førte til mange reaktioner og fik fremmede til at tage ud og lede efter den 69-årige kvinde ved nogle af de hjælpestationer, folk er stimlet sammen på under de vilde skovbrande, der i flere dage har raset i Californien. Håbet var i live indtil onsdag, hvor Jessica Tunis kunne fortælle, at hendes mor var fundet omkommet i sit hjem.

Brandene i Californien har kostet mindst 23 livet og estimeres at have ødelagt 3.500 hjem. Det tegner sig til at blive en af de mest ødelæggende og dødelige brandkatastrofer i statens historie. Der er tale om den mest fatale siden 1991. Den værste naturbrand i Californien skete ifølge Reuters i 1933, da 29 mistede livet i Griffith Park i Los Angeles, og 25.000 skal være blevet evakueret.

Ifølge AP har brandvæsnet oplyst, at der onsdag blev registreret 22 naturbrande mod 17 dagen før. Brandene spænder over ca. 686 kvadratkilometer. 8.000 brandfolk skal være indsat for at bekæmpe flammerne.

Hele byer er blevet evakueret, og nogle steder drysser asken ned som snefnug, rapporterer nyhedsbureauet.  I Calistoga, som er berømt for sine vinsmagninger, har man beordret evakuering af de ca. 5.300 indbyggere. Det samme gælder dele af byen Sonoma i naboamtet og Boyes Hot Springs.

Brandfolk monitorerer en naturbrand i Sonoma, Californien. Foto: AP/Kent Porter
Naboerne Kim Graves og Susan Gaynard har begge mistet deres hjem under naturbrandene i Sonoma. Foto: AP/Paul Kitagakijr
En brandmand efterslukker i en garage i Napa. Foto: AP/Rich Pedroncelli
Flammerne har ødelagt to biler men skånet et hus i Kenwood. Foto: AP/Karl Mondon
Lokale redder en guldfisk, de kommer forbi på deres vej. Foto: AP/Nhat V. Meyer
Lokale holder øje med flammerne fra afstand på en bakkeside i Orange, Californien. Foto: AP/Jae C. Hong
Et par krammer, da de kommer tilbage til Santa Rosa, hvor deres hjem er blevet ødelagt. Foto: AP/Randy Pench
En brandmand prøver at holde flammerne fra et hus i Coffey Park. Foto: AP/Kent Porter
Lokale leder efter ting, der har overlevet flammerne, i Santa Rosa. Foto: Karl Mondon
Flammer ved solopgang øst for Napa. Foto: AP/Rich Pedroncelli

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her