*

USA

Amerikanske embedsmænd: Trump ville tidoble antallet af USA's atomvåben

Flere embedsmænd fortæller om, at USA's præsident har ønsket, at landet får flere atomvåben. Det er løgn, siger præsidenten selv.

Donald Trump beskylder medier for at lyve, efter de har skrevet om, at han har ønsket flere atomvåben. Foto: Evan Vucci.

USA skal tidoble sit antal af atomvåben. Det skulle have været ønsket fra Donald Trump på et møde i sommer med Amerikas øverste sikkerhedsledere.

Det skriver det amerikanske medie NBC, som har været i kontakt med tre embedsmænd, der deltog i sikkerhedsmødet.

En afsporing af den politiske dagsorden? Trump eskalerer krig mod republikansk top

Kommentaren skulle være faldet, da Trump blev præsenteret for et slideshow, som viste en reduktion af de amerikanske atomvåben siden slutningen af 1960'erne.

Falsk. @NBCNews har fundet på en historie om, at jeg vil "tidoble" antallet af USA's atomvåben.
Tweet fra præsident Donald Trump.
Præsidenten var ifølge embedsmændene utilfreds med den nedadgående kurve og gav udtryk for, at han i stedet ønskede flere nukleare våben.

Den udmelding kom bag på Trumps rådgivere heriblandt USA's udenrigsminister Rex Tillerson, skriver NBC.

Rådgiverne gav sig derfor til at forklare præsidenten om de juridiske og praktiske hindringer for en optrapning af flere atomvåben, fortæller embedsmændene til NBC. 

Efterfølgende meldte de ud, at der ikke er planer om flere atomvåben.

Efter mødet, der fandt sted den 20. juli, skulle Rex Tillerson have kaldt præsidenten for et fjols. Den sag har efterfølgende udviklet sig til mudderkast, hvor Trump bl.a. håner ministerens intelligens.

Trump praler med en højere IQ end sin udenrigsminister

Ifølge præsidenten selv er historien om en tidobling af atomvåben dog løgn. På sin Twitter beskylder han NBC for at skabe falske nyheder, på samme måde, som han mener, mediet CNN gør det.

»Falsk. @NBCNews har fundet på historien om, at jeg vil "tidoble" antallet af USA's atomvåben. Ren fiktion, lavet til at nedgøre,« skriver den amerikanske præsident.

Ti minutter efter det første tweet skrev Trump så endnu en opdatering, om det, han mener, er falske nyheder:

»Med alle de falske nyheder der kommer fra "NBC" og "The Networks", på hvilket tidspunkt er det så passende at udfordre deres licens? Det er dårligt for landet!«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her