USA

Orkanen Nate har ramt USA - stormflodsbølge kan blive op til tre meter høj

Det er fjerde gang på to måneder, at en tropisk orkan rammer USA's fastland.

Satellitbilledet viser, hvordan orkanen Nate nærmede sig mundingen af Mississippi-floden tæt ved byen New Orleans. Foto: National Oceanic and Atmospheric Administration via AP
USA

Den tropiske orkan Nate ramte natten til søndag dansk tid det sydlige USA.

Først gik den i land nær New Orleans som en kategori 1-orkan med middelvinde på 38 m/s.

Efterfølgende bevægede den sig ud over havet for så at returnere og gå i land igen - denne gang i delstaten Mississippi mellem byerne New Orleans og Biloxi.

Orkanen Nate tager til i styrke og har kurs mod USA

Foruden vinde af orkanstyrke er kystområderne i de amerikanske stater Louisiana, Mississippi og Alabama også blevet ramt af en meterhøj stromflodsbølge, der ifølge TV 2 kan blive op til tre meter høj langs Mississippis kyst.

Derudover vil der øst for orkanens center kunne forekomme fem til syv meter høje bølger, som i kombination med stormflodsbølgen og store mængder regn kan give omfattende oversvømmelser i de lavtliggende kystområder.

En forladt båd måtte kæmpe mod bølgerne, da orkanen ramte Mississippi. Foto: Justin Vicory/The Clarion-Ledger via AP

Det er fjerde gang på to måneder, at en tropisk orkan rammer USA's fastland. Tidligere har orkanerne Harvey, Irma og Maria alle har ramt Mellemamerika og efterfølgende det sydlige USA.

På sin vej gennem Centralamerika har orkanen Nate resulteret i mindst 28 dødsfald pga. den massive regn, den har bragt med sig, skriver CNN.

Orkanen Nate ramte torsdag Costa Rica. Mange indbyggere har efterfølgende mistet strøm og adgang til rindende vand. Foto: Moises Castillo/AP Photo

Myndighederne i delstaterne Louisiana og Mississippi havde inden orkanens ankomst erklæret staterne i undtagelsestilstand, og flere indbyggere var derfor allerede blevet evakueret fra deres hjem nær kysten, da orkanen Nate ramte fastlandet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her