USA

Aviser: Russiske hackere stjal hemmeligheder fra NSA

Ansat i USA's efterretningstjeneste lagrede dybt fortrolige oplysninger på sin hjemmecomputer.

NSA afviser at kommentere oplysningerne i de amerikanske medier. Foto: Patrick Semansky/AP

Hackere, som var støttet af Ruslands regering, stjal i 2015 dybt fortrolige amerikanske hemmeligheder via internettet fra Det Nationale Sikkerhedsagentur, NSA.

Her havde en ekstern konsulent lagret følsomme oplysninger på sin hjemmecomputer, skriver to amerikanske aviser.

The Wall Street Journal skriver, at tyveriet omfattede informationer om indtrængen i udenlandske computernetværk og om foranstaltninger mod cyberangreb.

- Det er sandsynligt, at det vil blive opfattet som et af de hidtil alvorligste brud på sikkerheden, skriver avisen, som ikke navngiver dens kilder.

The Washington Post skriver i en artikel, at den pågældende eksterne konsulent var tilknyttet en enhed for elitehackere hos NSA, inden han blev fyret i 2015.

NSA afviser at kommentere oplysningerne i de amerikanske medier.

Hvis rapporterne bliver bekræftet, så er der tale om de seneste af en række alvorlige brud på sikkerheden i de amerikanske efterretningstjenester

Blandt andre alvorlige brud er Edward Snowdens læk af hemmelige overvågningsprogrammer i 2013.

En anden ansat i efterretningstjenesterne, der lækkede data, var Harold Martin, som snart stilles for retten. Han er anklaget for at have stjålet oplysninger fra NSA.

Den republikanske senator Ben Sasse, som er medlem af Senatets forsvarsudvalg, siger i en erklæring, at det er dybt bekymrende, hvis de seneste medierapporter er sande.

- NSA må holde op med at stikke hovedet i busken og løse problemerne med deres kontraktansatte. Det er Rusland, som er vores modstander i cyberspace, og vi har ikke råd til disse selvmål.

Der er i forvejen mange spændinger i Washington over amerikanske beskyldninger om, at der er sket en markant stigning i russiske hackerangreb mod amerikanere.

Angreb mod blandt andet statslige valgorganer og Det Demokratiske Partis computere under præsidentvalgkampen sidste år.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her