*

USA

Trump: Iran støtter terror og overholder ikke atomaftale

USA's præsident skal snart afgøre, hvorvidt USA skal trække sig fra atomaftale indgået under hans forgænger.

Donald Trump mener ikke, at Iran har overholdt betingelserne i atomaftalen, der blev indgået under hans forgænger, Barack Obama, i 2015.

- De lever ikke op til ånden i aftalen, siger USA's præsident, der inden få dage skal træffe en beslutning om, hvorvidt USA skal afmelde sin deltagelse i aftalen.

- Det iranske regime støtter terrorisme og eksporterer vold og kaos i hele Mellemøsten, tilføjer præsidenten.

Ifølge kilder i Det Hvide Hus er præsidentens plan at trække USA ud af atomaftalen med Iran. Trump vil så overlade det til en modvillig kongres, hvad der videre skal ske.

Det skrev den amerikanske avis The Washington Post onsdag.

En skrotning af atomaftalen kan føre til nye amerikanske sanktioner mod Iran.

- Vi skal stoppe Irans fortsatte aggressioner og atomplaner. I får mere at vide om Iran meget snart, siger Donald Trump.

Trump, der torsdag aften mødtes med ledere af USA's militær og deres ægtefæller, fremsatte inden mødet en kryptisk bemærkning om, at den nuværende situation "muligvis er stilheden før stormen".

Han afviste at uddybe udtalelsen, da journalister spurgte, om han måske tænkte på Iran eller Islamisk Stat.

Trump har ofte rettet voldsom kritik mod Iran-aftalen fra Obama-æraen. Aftalen lemper sanktioner mod Iran. Til gengæld skal iranerne acceptere begrænsninger på landets atomprogram.

Trump-administrationen har sagt klart, at den ønsker, at Iran skal indstille prøveaffyringer af ballistiske missiler og ændre politisk kurs i hele Mellemøsten. Det er elementer, der ikke indgår i Iran-aftalen.

- Vi har verdens største militære ledere samlet aften, det kan jeg forsikre jer, sagde Trump til journalister torsdag aften, inden han mødtes med forsvarscheferne.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

3 mia. kr. for at reklamere for en gammel bog

Et kæmpestort, nyt museum for Biblen byder på enhver tænkelig vinkel af den hellige bog. Man kan gå på vandet, tage et smut til det gamle Nazaret eller flyve en tur over den amerikanske hovedstad.
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Århus’ store sejr skal bruges til at redde sæsonen
Onsdag præsterede Århus Håndbold sit vigtigste resultat i sæsonen. Det skal skabe afsæt til at sikre sig en slutspilsplads længe før grundspillets sidste runde. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her